6 januari 2018

19.30u

KSAV
Halle

westrijdbal:

Home

Historiek

 Op 16 mei 1956 werd deze nieuwe Geelse voetbalclub boven de doopvont gehouden. Karel Vangenechten, alias Charel van de Maloe, was één van de grote bezielers van St.-Dimpna, genoemd naar de parochieheilige. Andere medestichter waren ondermeer: Clement Bernaerts, Fons Bernaerts, Charel Verschueren, Jef Janssens , René Bernaerts (alias de Jap), Jul Loodts, Jos Sneyers en Giede Claes.
 

Onder stamnummer 5924 startte men in 1957 bij de K.B.V.B. het eerste seizoen bij de reserven, het daaropvolgende jaar in derde provinciale. Voordien melden de analen dat de zwart-witten hun allereerste oefenwedstrijd speelden tegen de rijkskolonie. Uit die pionierstijd is René Bernaerts, beter gekend als de « Jap », niet weg te denken.


In het begin scheerde S.A.V. weliswaar geen hoge toppen. Het duurde tot het seizoen ´62-´63 alvorens men zich in het titeldebat kon mengen, met een tweede plaats als eindresultaat. Het daaropvolgend seizoen, ´63-´64, was S.A.V. outstanding en kon men de eerste kampioenstitel vieren. Ook in de seizoenen ´70-´71, ´78-´79 en ´87-´88 kroonde S.A.V. zich telkens tot kampioen.


De beker van Geel staat 10 keer op het palmares en in de trofeeënkast. Zoals elke ploeg maakte S.A.V. moeilijke jaren mee, de hoogste reeks was tweede provinciale, dus moesten we enkele degradaties incalculeren.
´´En ginder in die velden, daar ligt een voetbalplein...´´ Meerdere keren heeft ons clublied over St.-Dimpna gegalmd. De velden zijn nu volgebouwd en die generatie kan nog met nostalgie terugdenken aan die tijd. S.A.V. begon in 1954 op de terreinen waar nu het ziekenhuis staat. Er wordt verteld dat de S.A.V.-vedetten van die tijd de rust ingingen via den hof van Jef Van Gelder naar het Sportlokaal. Naar ´t schijnt was water, koffie, thee of soep toen niet goed voor sjotters. In 1963 zijn we verhuisd naar de terreinen langs Dornik (het huidige B-terrein) op de gronden van het OCMW. Het seizoen ´93-´94 zijn we ons nieuw sportcomplex ingetrokken terwijl we vanaf 1997 ook nog twee nieuwe oefenvelden aan onze accommodatie konden toevoegen.
 

Dat S.A.V. bekend staat omwille van zijn goede jeugdopleiding is reeds lang wijd en zijd bekend. Denken we maar aan de vele kampioen-vieringen van diverse jeugdploegen. Sedert enkele decennia komt onze club geregeld in het nieuws tijdens de jaarlijkse transferperiode. Denken we maar even terug aan:
Eddy Lievens (St.-Truiden, Anderlecht, Lierse), Andre (Pol) Van Opstal (Diest) , Jef Verhulst (Berchem), Ludo Goris (Meerhout, Geel), Jef Van De Weyer (Turnhout, Geel, Herentals), Peter Ruts (Antwerp, Geel, Germinal, Beringen, Turnhout) en recentelijk Rob Nuyts (Geel, Lommel), Davy Verwimp (Geel, Racing Genk) en Steven Cuyvers (Lierse), terwijl nog talrijke spelers uit zwermden naar andere provinciale ploegen.
 

Het zal duidelijk zijn dat de toekomst van al de kleinere clubs niet altijd rozengeur en manenschijn zal zijn. De concurrentie met de grote verenigingen is buiten iedere verhouding, de vraag naar betere jeugdspelers wordt steeds nadrukkelijker, de vergoedingen voor valabele spelers voor het eerste elftal rijzen de pan uit en bovendien moet voetbal als sportieve vrijetijdsbesteding meer en meer de concurrentieslag aangaan met sporten als tennis, squash, triatlon, enz. ...


Niettegenstaande dat, gaan we de strijd niet uit de weg en zijn we vastbesloten om ons met hand en tand te verdedigen om zodoende, zoals onze pioniers het hebben voorgedaan, de bevolking van onze parochie en ook de sympathisanten van daarbuiten een sportieve ontspanning te blijven bieden. 

 

Sponsors
Sponsor deze website ook >>


Rangschikking

Algemene rangschikking
Plaats Clubnaam M Ptn
1 K. SAV ST. DIMPNA 16 43
2 VERBR. BALEN 16 35
3 FC WEZEL SPORT 15 33
4 KFC EXC. BOUWEL 15 28
5 OOSTERZONEN B 15 27
5 KSK KASTERLEE 15 27
7 K. NOORDSTAR VV 15 24
8 VV LAAKDAL 15 23
9 FC ZWANEVEN 15 21
10 K. ZANDHOVENSE SK 15 19
11 FC GIERLE 16 19
12 KFC MOL 15 15
13 KFC VRIJ ARENDONK 14 11
13 KFC ST. MART. HALLE 16 11
15 VC POEDERLEE 15 10
16 KSK HERENTALS 16 2


Klassement eerste ploeg


Soccer-Online


Lid Worden KSAV


Tussenkomst lidgeld

formulier christelijke mutualiteit

formulier onafhankelijk ziekenfonds

aanvraag socialistische mutualiteit


Verzekeren

Wat doen bij een ongeval (.doc)

Medisch getuigschrift (.pdf)


Sociaal

Sav St. Dimpna werkt samen in een project met Avalympics vzw