25 juli 2018

19.30u

Berg & Dal
KSAV
(oefenwedstrijd)

westrijdbal:

Home

Historiek

 Op 16 mei 1956 werd deze nieuwe Geelse voetbalclub boven de doopvont gehouden. Karel Vangenechten, alias Charel van de Maloe, was één van de grote bezielers van St.-Dimpna, genoemd naar de parochieheilige. Andere medestichter waren ondermeer: Clement Bernaerts, Fons Bernaerts, Charel Verschueren, Jef Janssens , René Bernaerts (alias de Jap), Jul Loodts, Jos Sneyers en Giede Claes.
 

Onder stamnummer 5924 startte men in 1957 bij de K.B.V.B. het eerste seizoen bij de reserven, het daaropvolgende jaar in derde provinciale. Voordien melden de analen dat de zwart-witten hun allereerste oefenwedstrijd speelden tegen de rijkskolonie. Uit die pionierstijd is René Bernaerts, beter gekend als de « Jap », niet weg te denken.


In het begin scheerde S.A.V. weliswaar geen hoge toppen. Het duurde tot het seizoen ´62-´63 alvorens men zich in het titeldebat kon mengen, met een tweede plaats als eindresultaat. Het daaropvolgend seizoen, ´63-´64, was S.A.V. outstanding en kon men de eerste kampioenstitel vieren. Ook in de seizoenen ´70-´71, ´78-´79 en ´87-´88 kroonde S.A.V. zich telkens tot kampioen.


De beker van Geel staat 10 keer op het palmares en in de trofeeënkast. Zoals elke ploeg maakte S.A.V. moeilijke jaren mee, de hoogste reeks was tweede provinciale, dus moesten we enkele degradaties incalculeren.
´´En ginder in die velden, daar ligt een voetbalplein...´´ Meerdere keren heeft ons clublied over St.-Dimpna gegalmd. De velden zijn nu volgebouwd en die generatie kan nog met nostalgie terugdenken aan die tijd. S.A.V. begon in 1954 op de terreinen waar nu het ziekenhuis staat. Er wordt verteld dat de S.A.V.-vedetten van die tijd de rust ingingen via den hof van Jef Van Gelder naar het Sportlokaal. Naar ´t schijnt was water, koffie, thee of soep toen niet goed voor sjotters. In 1963 zijn we verhuisd naar de terreinen langs Dornik (het huidige B-terrein) op de gronden van het OCMW. Het seizoen ´93-´94 zijn we ons nieuw sportcomplex ingetrokken terwijl we vanaf 1997 ook nog twee nieuwe oefenvelden aan onze accommodatie konden toevoegen.
 

Dat S.A.V. bekend staat omwille van zijn goede jeugdopleiding is reeds lang wijd en zijd bekend. Denken we maar aan de vele kampioen-vieringen van diverse jeugdploegen. Sedert enkele decennia komt onze club geregeld in het nieuws tijdens de jaarlijkse transferperiode. Denken we maar even terug aan:
Eddy Lievens (St.-Truiden, Anderlecht, Lierse), Andre (Pol) Van Opstal (Diest) , Jef Verhulst (Berchem), Ludo Goris (Meerhout, Geel), Jef Van De Weyer (Turnhout, Geel, Herentals), Peter Ruts (Antwerp, Geel, Germinal, Beringen, Turnhout) en recentelijk Rob Nuyts (Geel, Lommel), Davy Verwimp (Geel, Racing Genk) en Steven Cuyvers (Lierse), terwijl nog talrijke spelers uit zwermden naar andere provinciale ploegen.
 

Het zal duidelijk zijn dat de toekomst van al de kleinere clubs niet altijd rozengeur en manenschijn zal zijn. De concurrentie met de grote verenigingen is buiten iedere verhouding, de vraag naar betere jeugdspelers wordt steeds nadrukkelijker, de vergoedingen voor valabele spelers voor het eerste elftal rijzen de pan uit en bovendien moet voetbal als sportieve vrijetijdsbesteding meer en meer de concurrentieslag aangaan met sporten als tennis, squash, triatlon, enz. ...


Niettegenstaande dat, gaan we de strijd niet uit de weg en zijn we vastbesloten om ons met hand en tand te verdedigen om zodoende, zoals onze pioniers het hebben voorgedaan, de bevolking van onze parochie en ook de sympathisanten van daarbuiten een sportieve ontspanning te blijven bieden. 

 

Sponsors
Sponsor deze website ook >>


Rangschikking

Algemene rangschikking
Plaats Clubnaam M Ptn
1 K. SAV ST. DIMPNA 30 77
2 FC WEZEL SPORT 30 76
3 VERBR. BALEN 30 63
4 VV LAAKDAL 30 58
5 KFC EXC. BOUWEL 30 50
6 KSK KASTERLEE 30 48
7 OOSTERZONEN B 30 44
8 FC ZWANEVEN 30 40
9 K. NOORDSTAR VV 30 39
10 FC GIERLE 30 36
11 KFC MOL 30 36
12 K. ZANDHOVENSE SK 30 32
13 KFC ST. MART. HALLE 30 26
14 VC POEDERLEE 30 25
15 KFC VRIJ ARENDONK 30 24
16 KSK HERENTALS 30 7


Klassement eerste ploeg


Soccer-Online


Lid Worden KSAV


Tussenkomst lidgeld

formulier christelijke mutualiteit

formulier onafhankelijk ziekenfonds

aanvraag socialistische mutualiteit


Verzekeren

Wat doen bij een ongeval (.doc)

Medisch getuigschrift (.pdf)


Sociaal

Sav St. Dimpna werkt samen in een project met Avalympics vzw