28 januari 2018

14.30u

Poederlee
KSAV

westrijdbal:

Home

Laatste nieuwsitem:

Uit de oude doos (Schoor - KSAV) 2000

 

VOETBALSEIZOEN  2000  -  2001

Gelenaars  heroveren  leiding

             V.V.  Schoor  98  -  S.A.V.  St. – Dimpna  1 / 4                  Het Nieuwsblad   11 december 2000

 Ruim driehonderd toeschouwers waren afgezakt naar het terrein van leider Schoor dat het moest opnemen tegen rivaal en achtervolger Sint – Dimpna met de eerste plaats als inzet. Maar op een zwaar veld werden de troepen van trainer Frans Ver Heyen gewogen en te licht bevonden door de Geelse club.

Na een 0 op 9 herpakte Sint-Dimpna zich met een ruime 1-4 overwinning. Ondanks die drie nederlagen op rij kwam de ploeg toch met vertrouwen tussen de lijnen, legt trainer Marc Boschmans van SAV uit. We kwamen collectief sterk voor de dag. Een van de grote uitblinkers was de jonge Sven Mertens. Een jeugdproduct van eigen kweek. Hij scoorde en had een voet in de andere drie doelpunten. Centraal in het middenveld zette verdedigende halfspeler Steven Verachtert een beresterke partij neer. Samen met een hard werkende Guy Taels drukte hij zijn stempel op het vertoon in de middenstrook. We waren gewoon de betere ploeg besluit een uiteraard tevreden trainer. Een menig die secretaris Rony Hens alvast deelde, hij had geen moeite om zich sportief neer te leggen bij de verdiende zege van Sint-Dimpna. 

Voor St. – Dimpna speelden:  Gunther Bertels  -  Bob  Van doninck  -  Guy Taels  -  Sven  Mertens  -  Johan Livens  -  Bart  Verellen  -  Bob  Roefs  -  Jef  Leysen  -  Andy  Nuyts  -  Carl  Perkins  -  Tom  Branckaerts  -  Marc  Aerts  -  Gert  Brion  -  Jan  Dams

 

SAV  staat  opnieuw  op  kop

              VV Schoor 98  -  S.A.V.  St. – Dimpna  1 / 4                     Nieuwsblad Van Geel  15 december 2000

Na drie opeenvolgende nederlagen herpakte Sint-Dimpna zich helemaal met een sterke prestatie op Schoor. De weliswaar verzwakte leidersploeg werd vlotjes opzij gezet.

SAV won deze topper met de eerste plaats als inzet dik verdiend. Vooral collectief kwam Sint-Dimpna sterk voor de dag. Bovendien zat het een beetje mee toen na tien minuten de scherpe hoekschop van Sven Mertens  door Louis Verheyen in eigen doel verwerkt werd. SAV was de gevaarlijkste ploeg, maar moest wachten tot in de slotfase van de eerste helft op een tweede doelpunt. En dat wa&s een knap nummertje van Sven Mertens. Deze jeugdspeler van eigen kweek was één van de grote uitblin- kers. Hij had een serieuze voet in de vier SAV – doelpunten. Op slag van rusten verkeek Marc Aerts voor een lege kooi nog een unieke kans om de partij met een derde goal te beslissen.

Op het zware veld, met modderige  gedeelten in de middenstrook, kon Schoor nooit zijn normale spel ontwikkelen. Het middenveld van Sint-Dimpna met een opvallende Steven Verachtert en een zwoegende Guy Taels naast hem dicteerde de wet. Marc Aerts en Guy Taels vanop de witte stip confronteerden een machteloos Schoor met een 0-4 achterstand. In het slotkwartier mocht Bert Verherstraeten, eveneens na strafschop, de magere eer redden voor zijn ploeg die slechts één week op de leidersplaats kon handhaven.

Met deze deugddoende zege pakte SAV opnieuw de koppositie in de reeks. Vermits Sint-Dimpna volgende zondag vrij is, kan de club terugblikken op een meer dan geslaagde eerste ronde.    


Gepost op: 10 maart 2011 om 7.38h

Aantal keren gelezen: 2947

Lees ook deze nieuwsberichten van seizoen 2017-2018


Reacties op dit nieuwsbericht

Er zijn geen reacties op dit verslag.

Reageer zelf

Je moet jezelf inloggen om te kunnen reageren


Sponsors
Sponsor deze website ook >>


Rangschikking

Algemene rangschikking
Plaats Clubnaam M Ptn
1 K. SAV ST. DIMPNA 19 49
2 VERBR. BALEN 19 44
3 FC WEZEL SPORT 17 39
4 VV LAAKDAL 18 32
5 KFC EXC. BOUWEL 18 31
6 FC ZWANEVEN 18 30
6 KSK KASTERLEE 18 30
8 OOSTERZONEN B 18 28
9 K. NOORDSTAR VV 18 27
10 KFC MOL 18 24
11 K. ZANDHOVENSE SK 18 22
12 FC GIERLE 19 22
13 KFC ST. MART. HALLE 19 12
14 KFC VRIJ ARENDONK 17 11
15 VC POEDERLEE 18 10
16 KSK HERENTALS 18 5


Klassement eerste ploeg


Soccer-Online


Lid Worden KSAV


Tussenkomst lidgeld

formulier christelijke mutualiteit

formulier onafhankelijk ziekenfonds

aanvraag socialistische mutualiteit


Verzekeren

Wat doen bij een ongeval (.doc)

Medisch getuigschrift (.pdf)


Sociaal

Sav St. Dimpna werkt samen in een project met Avalympics vzw