2e PROV 23 februari 2019

19.30u

KSAV A
Merksplas

wedstrijdbal: competitie

4e PROV 24 februari 2019

15.00u

KSAV B
Ezaart

wedstrijdbal: competitie

Home
Lid Worden KSAV
Soccer-Online

Laatste nieuwsitem:

Uit de oude doos (KSAV-Larum) 2000

 

VOETBALSEIZOEN  2000  -  2001

 

FLIEREFLUITER  DEELT   VIER  RODE  KAARTEN  UIT

 

             S.A.V.  St. – Dimpna  -  Larum  2 / 1                         Het Nieuwsblad van Geel  vrijdag 10 november 2000

 

SAV – Larum was de topaffiche van de voorbije speeldag in vierde provinciale. De burgemeester, alle voetballiefhebbers van Sint – Dimpna en ook de goed opgekomen aanhang van Larum kregen ruim de gelegenheid om na te praten. Niet de gemaakte goals of de gemiste kansen waren het thema, maar de belabberde prestatie van scheidsrechter Geert Joris was de topic van de dag. Vier volkomen onverdiende rode kaarten in een overigens erg faire derby, niet te geloven !

 

Toegegeven, de man in het zwart was een jong broekje, maar dan nog! Na een kwartier trok hij een eerste volkomen onterechte gele kaart. Op dat moment was er amper een foutje gemaakt. In het midden van de eerste helft was het dan goed raak. SAV – kapitein Bob Roefs dacht een hoge bal te kunnen bereiken via een omhaal, maar raakte ongelukkig het been van een Larum – speler. Rood volgens de ref, hoongelach op de tribunes. Een tiental minuten later dacht de man blijkbaar aan compensatie. Na een eerder onschuldige tackle stond ook Larum met tien man. Ondertussen was er overigens op “provinciaal” niveau gevoetbald. De goal van Larum was een te vermijden own- goal en de twee goals van SAV (een schitterend vluchtschot en een perfecte vrije trap) waren zo ongeveer het beste dat het talrijke publiek te zien had gekregen. Blijkbaar dacht de man in het zwart daar ook zo over. In de tweede helft gebeurde er op voetbalgebied niet zo veel meer, maar de randanimatie was opnieuw om u tegen te zeggen. Bij een klein incidentje aan de zijlijn kwam de ref tussenbeide om een SAV speler het voetballen te beletten. Marc Aerts, in het ware leven een héél brave, pas afgestudeerde regent, protesteerde volkomen terecht…. en mocht inpakken. Wat later viseerde de ref de maker van de tweede goal. Midden de tweede helft liep de scheidsrechter ook nog plots richting ploeg - afgevaardigde om een fotograaf achter de draad te krijgen. Is er al eens grote belangstelling voor vierde provinciale en dan gebeurt zo’n klucht! De fotograaf in kwestie hield trouwens vol en schoot een leuk plaatje van de scheids. Was het de man daarom te doen? Nu goed, het hele spektakel had geen enkel gevolg op het resultaat. SAV Sint – Dimpna won verdiend en daar  konden ook die van Larum wel mee akkoord gaan. De oudste man op het veld, de 40 jarige Jef Leysen (gepromoveerd van hulptrainer tot libero) werd bovendien geprezen als beste speler van de derby. Maar die jonge knaap in ’t zwart? Daar hebben ze aan de toog, op en rond de terreinen van SAV  Sint – Dimpna nog lang van gesproken.

 

Own – doelpunt

De match begon slecht voor SAV. Want na drie minuten werkte Bob Van Doninck jammerlijk in eigen doel en konden de Larum supporters juichen. Even later leverde Kris Geyskens een prima schot af en doelman Gunther Bertels moest zich reppen om de 0-2 te verhinderen. Na een kwartier herstelde Sint – Dimpna het evenwicht met een dreigend kopbal van Carl Perkins. Halfweg de eerste helft kreeg de thuisploeg loon naar werk met een magistraal schot van Marc Aerts in de winkelhaak. Maar de man in het zwart zette vrij snel een domper op het SD – succes door Bob Roefs rood te geven voor een onvrijwillige fout. SAV liet zich niet doen en met een juweeltje van een vrijschop knalde Guy Taels al voor de pauze de eindstand op het bord. In een bewogen eerste helft keek de Larumse verdediger Jurgen Geens tegen zijn tweede gele kaart aan en stond het opnieuw gelijk met 10 tegen 10. Vlak voor rusten kende Marc Aerts pech toen zijn prachtig schot op de lijn werd gekeerd. Na de pauze verloor deze Geelse derby veel van zijn aantrekkelijkheid toen de ref een tweede gele kaart bovenhaalde voor Marc Aerts na een misverstand bij een vrijschop. Van fraai combinatievoetbal was geen sprake. De strakke, maar zwakke leiding stak daar wel een stokje voor. Larum kende wel tegenslag met een kei van Tim Van Laer tegen de paal, maar de fluitjesman bleef de aandacht opeisen. Toen de oprukkende Guy Taels een duwtje kreeg, kwam hij ostentatief ten val. De man in het zwart zag er spelbederf in en Guy mocht zich voortijdig gaan aankleden met een tweede gele kaart. In de slotfase was het pompen of verzuipen maar onder impuls van goede ouwe Jefke Leysen hield Sint – Dimpna de krappe voorsprong op het bord in deze ongelijke strijd van acht tegen tien.   

 

 

 

GEELSE  DERBY  EINDIGD  MET  ACHT  TEGEN  TIEN

 

Voor de Geelse derby tussen leider Sint – Dimpna en concurrent Larum daagden 288 betalende toeschouwers op. Jammer genoeg bleef het verwachtte voetbalfeest uit.

 

De grote schuldige daarvan was de jonge scheidsrechter Geert Joris. De ref floot niet altijd even consequent en deelde te pas en te onpas gele kaarten uit met als resultaat vier rode kaarten waarvan drie voor de thuisploeg en één voor Larum. De ref, die pas aan zijn vijfde zondagnamiddag wedstrijd toe was, deed zich eveneens opmerken door een beroepsfotograaf achter de omheining te zetten. De scheidsrechter floot de match kapot oordeelde Marc Boschmans. Ondanks de tegenwind hebben we redelijk goed gevoetbald na het ongelukkig eigen doelpunt van Bob Van Doninck. Marc Aerts en Guy Taels zetten nog voor de rust het 2-1 eindresultaat op het bord. Ondertussen werd kapitein Bob Roefs uitgesloten. Ook libero Jurgen Geens van Larum mocht zich voortijdig gaan aankleden met twee gele kaarten.

In de tweede helft smeerde de arbiter Marc Aerts en Guy Taels nog een tweede gele kaart aan. Met slechts 8 tegen 10 bezoekers kregen we het zwaar te verduren. We stonden met de rug tegen de muur, maar wisten onze leidersplaats moeizaam, maar met succes te verdedigen. Maar deze zege heeft nu een minder interessante keerzijde. Want Sint – Dimpna wacht nu nog een gepeperde scheidsrechterlijke rekening.

Trainer Sooi Baeten was alles behalve tevreden over de verrichting van zijn spelers. De arbiter floot de match naar de vaantjes. Maar de nederlaag uitsluitend in zijn schoenen schuiven lijkt me een al te goedkoop excuus. Larum heeft als ploeg gefaald en slaagde er niet in zijn numeriek overwicht te verzilveren. De spelers voerden de opgelegde taken niet uit. Iedereen wou per se de zaken forceren. Er werd te vaak gepoogd in het centrum een gaatje te vinden.

Uit het Nieuwsblad  (VHG)                                                                                       8  novenber 2000

    


Gepost op: 8 april 2011 om 8.15h

Aantal keren gelezen: 43517

Reacties op dit nieuwsbericht

Er zijn geen reacties op dit verslag.

Reageer zelf

Je moet jezelf inloggen om te kunnen reageren


Lees ook deze nieuwsberichten


Rangschikking 2e PROV

Algemene rangschikking
Plaats Clubnaam M Ptn
1 FC WEZEL SPORT 22 54
2 K. SAV ST. DIMPNA A 22 42
3 KFC ANTONIA A 23 38
4 KVV OG VORSELAAR 23 37
5 WHITE STAR 23 35
6 K. BEVEL FC 22 31
7 K. RETIE SK 23 30
8 K. VLIMMEREN SP. 22 29
9 K. MERKSPLAS SK 23 28
10 K. VRIJH. HERSELT 23 27
11 VERBR. BALEN 22 27
12 KFC BEEKHOEK SP. 22 26
13 KSK WEELDE 23 26
14 K. ZWAL. OLMEN 23 23
15 MINDERHOUT VV 22 18
16 F.C. ARENDONK SPORT 22 18

Rangschikking 4e PROV

Algemene rangschikking
Plaats Clubnaam M Ptn
1 VC POEDERLEE 24 55
2 KVV RAUW SP. 24 55
3 FC PUNT-LARUM 24 48
4 K. BLAUWV. OEVEL 24 47
5 OLEN UNITED 23 45
6 KSK HERENTALS 24 45
7 KSK OOSTHOVEN 24 38
8 KFC GROBBENDONK 24 37
9 KFC VERBR. ALBERTA 24 34
10 KFC EZAART SP. 23 33
11 KFC DE KEMPEN TL B 24 33
12 KFC WECHELDERZANDE 23 26
13 K. SAV ST. DIMPNA B 23 18
13 KFC HEIDEBL. PULDERBOS 23 18
15 VV MLK. LICHTAART 23 18
16 FC ROSSELAAR HULSEN 23 12
17 K. HIH TURNHOUT 23 5