2e PROV 19 januari 2019

19.30u

KSAV A
Weelde

wedstrijdbal: competitie

4e PROV 20 januari 2019

14.30u

KSAV B
SKS Herentals

wedstrijdbal: competitie

Home
Lid Worden KSAV
Soccer-Online

Laatste nieuwsitem:

Uit de oude doos (seizoen 1963-1964)

 

VOETBALSEIZOEN  1963   -   1964

S.A.V.  St.  -  DIMPNA  VIERT  ZIJN  KAMPIOENEN 

RENE  BERNAERTS    De Jap met schoenen van de vogelmarkt !!!

Wanneer tien jaar geleden de koppen op Sint – Dimpna bij Charel Van Genechten alias “de Malou” bijeen gestoken werden om een voetbalclub op te richten had men het niet al te breed. Noch aan geld …. noch aan spelers. Vermits elke voetbalploeg ook een keeper moet hebben moest hiernaar gezocht worden. Maar dat was een ander paar mouwen. Gelukkig was  RENE  BERNAERTS  bereid deze zware taak op zich te nemen. Spijt heeft hij er nooit van gehad. Wanneer we zijn huiskamer betraden spraken de foto’s die aan de muur hingen boekdelen.  Zeer gemakkelijk was het in de beginjaren niet. De vreugde en plezier die er beleefd werden was echter des te groter. Wanneer de eerste jaren met de fiets de verplaatsingen werden gedaan beleefde René Bernaerts met de andere voorlopers van, Sint  -  Dimpna zoals Celle Goossens, Jul Van de Weyer, Verhezen, Fons Groenen, Wim Vermeulen, Jos Van Heuckelom, Xavier Devis, René Van Eysendijk, Wynants en nog enkele anderen veel , heel veel plezier.

 

Van meetaf werd René Bernaerts met het kapiteinschap belast. En een waardig kapitein is hij steeds gebleven. Gedurende zijn rijk gevulde loopbaan heeft hij nooit een vermaning opgelopen, wat hem zeker tot eer strekt. Gedurende al die jaren deelde hij met de club lief en leed. Zijn droom was dan ook eens kampioen te spelen. Tijdens het jaar 1962 – 1963 was het bijna zover. Wanneer Sint  -  Dimpna toen gans de aanvangsperiode op kop gestaan had, moest het in extremis nog de titel aan Schoor laten. Uitgesteld is niet verloren, en het volgende speeljaar werd dan ook de hoofdvogel afgeschoten. Men vierde de KAMPIOENEN !!!   Hiermede was René ’s voetbaldroom verwezenlijkt  en voortaan liet hij zijn keeperstaak aan anderen over. Toch kunnen trouwe Sint  -  Dimpna  supporters René nog periodiek aan het werk zien, wanneer er te elfder ure nog iemand moet vervangen worden. En dan kan hij zich nog eens uitleven. Buiten de sportieve steun die hij zijn Sint  -  Dimpna schenkt is hij nog altijd terreinverzorger. Hij heeft zelf een machine vervaardigd om lijnen te trekken !!!  Ook deze taak vervuld hij met evenveel plichtsbesef als voor enkele jaren zijn kapiteinfunctie. Wanneer René Bernaerts zijn Japanse duikelingen uitvoerde tijdens de een of andere wedstrijd had hij spoedig de bijnaam “JAP” gekregen. Temeer daar zijn handen de gele kleur droegen. Kleur die hij op het werk opliep. Reeds zeer veel schone uren dankt René aan zijn Sint  -  Dimpna.

 

De wedstrijden die gedurende het eerste jaar beleefd werden hadden hun charmes. Toch bleven op voetbalgebied enkele wedstrijden het kampioenenjaar nog levendig. Veerle – Sint  -  Dimpna waar de 0-0 stand bij de rust op een kwartier tijd omgetoverd werd in een 0-4 score. Aan deze cijfers droeg de Geelse keeper René Bernaerts veel bij. Vertegenwoordigers van Looi Sport, toonaangevend in 1ste prov. Limburg, hadden René graag weggekocht, maar de “Jap” bleef bij zijn makkers. Ook Balen – SAV met het enig doelpunt van “Jang” Hermans enkele minuten voor tijd ligt nog zeer fris in het geheugen.   Wanneer hij zijn eerste wedstrijd moest keepen met het nieuwbakken Sint  -  Dimpna was er geen keepersbroekje. Een oude lange broek met afgeknipte pijpen deed dan maar dienst. Minder prettig momenten beleefde hij met zijn elftal wanneer zij op Noorstar 2-2 bevochten. Als wraakmaatregel werden de Geelse bezoekers in hun cabine opgesloten.  En zo kan René nog wel enkele uren doorgaan met vertellen.       

                                  

Dat er nog veel schone momenten mogen bijkomen René !!!  


Gepost op: 21 april 2011 om 13.40h

Aantal keren gelezen: 4055

Reacties op dit nieuwsbericht

Er zijn geen reacties op dit verslag.

Reageer zelf

Je moet jezelf inloggen om te kunnen reageren


Lees ook deze nieuwsberichten


Rangschikking 2e PROV

Algemene rangschikking
Plaats Clubnaam Ptn
1 FC WEZEL SPORT 42
2 KFC ANTONIA A 35
3 K. SAV ST. DIMPNA A 34
4 KVV OG VORSELAAR 28
5 K. VRIJH. HERSELT 27
6 K. BEVEL FC 27
7 KSK WEELDE 25
8 WHITE STAR 24
9 K. RETIE SK 23
10 VERBR. BALEN 22
10 K. VLIMMEREN SP. 22
12 K. MERKSPLAS SK 20
13 KFC BEEKHOEK SP. 17
14 MINDERHOUT VV 17
15 F.C. ARENDONK SPORT 15
16 K. ZWAL. OLMEN 13

Rangschikking 4e PROV

Algemene rangschikking
Plaats Clubnaam Ptn
1 VC POEDERLEE 43
2 K. BLAUWV. OEVEL 43
2 KVV RAUW SP. 43
4 FC PUNT-LARUM 38
5 OLEN UNITED 35
6 KSK HERENTALS 34
7 KSK OOSTHOVEN 32
8 KFC DE KEMPEN TL B 31
9 KFC GROBBENDONK 30
10 KFC VERBR. ALBERTA 25
11 KFC EZAART SP. 20
12 KFC WECHELDERZANDE 20
13 KFC HEIDEBL. PULDERBOS 18
14 VV MLK. LICHTAART 16
15 K. SAV ST. DIMPNA B 15
16 FC ROSSELAAR HULSEN 8
17 K. HIH TURNHOUT 2