We zijn nog opzoek naar een trainer voor onze reserven!

Zoek een wedstrijdverslag

Selecteer eerst een ploeg uit onderstaande lijst:

Reserven B 2 - Zwaneven 2

Dit weekend moesten we wegens een algemeen forfait van Brandonk niet aantreden. Hierdoor behaalden we ook geen punten en vatten we anoniem post omstreeks de zevende plaats in het klassement. Onder het motto: “Beter laat dan nooit!”, volgt hier het verslag van de topper die we vorige week speelden tegen titelpretendent Zwaneven.

Zoals de voorbije weken vaker het geval was, kon de coach beschikken over een beperkte kern. Jimmy, Elie, Jochen VG, Dieter, Jan, Bart, Gert M, Niels, Jochen VDV, Gert B en Guy verschenen aan de aftrap. Ward nam plaats op de bank.

Zoals eerder dit seizoen, werd de studieronde overgeslagen. Na enkele minuten kon SAV al eens dreigen via Gert B en Guy. Hierna ging de match wat op slot, maar dit wil niet zeggen dat er niets te zien viel. Over het ganse terrein werden felle duels uitgevochten. Tijdens één van deze inspanningen forceerde Elie zich enigszins en hij moest met een liesblessure het terrein verlaten. Ward kwam in het terrein en de coach diende met enige herschikkingen in te grijpen. Even later werd Bart getroffen door een onopzettelijke trap in het gezicht. Onze hardwerkende middenvelder zou hier een blauw en geschaafd oog aan overhouden. Na 25 minuten kreeg SAV een vrije trap ter hoogte van de bezoekende baklijn. Gert M legde aan, maar zag zijn poging uiteen spatten op de deklat. Na deze actie drukte SAV even op het gaspedaal. Ken veroverde de bal in het middenveld en leidde een mooie collectieve actie in. Hij speelde in op Guy, die aflegde voor Jochen VDV. Die laatste aarzelde niet en bracht vanaf rechts de bal voor doel, waar Gert M na 28 minuten met een efficiënte volley de 1-0 op het bord bracht. Na dit openingsdoelpunt ging Zwaneven uitdrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Onze defensie kraakte, maar barstte in eerste instantie niet. Jimmy moest rond minuut 35 met een magistrale ingreep de meubelen redden. Ondanks aanhoudende druk van de bezoekers, duurde het nog tot de eindfase van de eerste helft eer onze defensie werd verslagen. Een voorzet werd aan de tweede paal ingekopt door een Zwaneven-speler. Met een felbevochten 1-1 op het bord gingen we rusten.

SAV vloog er bij het begin van de tweede helft meteen stevig in en wist een hoekschop af te dwingen. Ken trapte de corner richting Niels, die te midden van enkele potige bezoekers toch op doel wist te koppen. Guy stond in de baan van de bal en verlengde in doel: 2-1. Een sterk Zwaneven zette hierop weeral de achtervolging in en zette pressie over het ganse terrein. We kwamen moeilijk aan ons spel toe, maar gaven weinig kansen weg. Na 68 minuten kwamen we goed weg, toen een kopbaldoelpunt van de bezoekers wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd. SAV speelde met veel inzet, maar Zwaneven toonde zich fysiek een maatje sterker. Zeer sporadisch kwamen we er nog eens uit. Wanneer Guy eindelijk eens gevaarlijk kon oprukken richting de baklijn, werd hij net op tijd gestuit door een bezoekende verdediger. Even later volgde nog een zeldzame uitbraak via Gert M en Guy, die de keeper omspeelde. Zijn inzet werd echter nog van de lijn gered. We leken af te stevenen op een gevleide overwinning, toen 10 minuten voor tijd gelegenheidslibero Gert B (die overigens een zeer sterke prestatie neerzette) even de mist in ging en de bal met de hand beroerde in onze baklijn. Een terechte penalty was het gevolg. De Zwaneven-speler aarzelde niet en legde de 2-2 eindstand op het bord. Dit gelijkspel was een correcte weergave van een wedstrijd tussen twee zeer sterke ploegen.

De anonieme positie in het klassement opent perspectieven voor ons. We hebben reeds twee belangrijke kliffen omzeild, en staan toch maar op 3 punten van de leiders. Hopelijk kunnen we de komende weken aanknopen met een winnende serie.

Gepost op: 2 oktober 2013 om 19.31h