KSAV St.Dimpna wint beker van Geel (verslag website Zammel)

Finale beker van Geel 2013-2014

Met dank aan reporter Luc Sterckx

Vanavond de finale van de beker van Geel , jaargang 13-14 .

Tegenstrever is KSAV St. Dimpna .

Het op maat gesneden gras nodigt uit om er een aangename wedstrijd van te maken .

We zijn nog maar net begonnen of Daan Van Looy mikt over .

KSAV eist daarna wel het balbezit op en dat zal eigenlijk de ganse wedstrijd ook zo blijven .

Om daar echter ook de beste kansen mee te hebben is ook niet meteen het geval .

Op de 17' zet zammel een mooie combinatie op via Jef Peeters en Daan Van Looy .

Daan legt uiteindelijk terug op Jefke P. , die gaat zijn kans met een schot , bal wordt aangeraakt en verschalkt zo de SAV doelman , 1 - 0 .

De zwart-witten blijven het balbezit claimen en trachten de aansluiting te bewerkstelligen , drie schietpogingen op de 22' , 25' en 30' gaan naast .

Net zoals onze treffer onverwachts viel , kwam ook de gelijkmaker verrassend tot stand .

Een voortrekken vanop links dreigt gevaarlijk te worden , Stef Gielen die het gevaar wil neutraliseren werkt echter in eigen doel , 1 - 1.

Er wordt gerust met deze 1 - 1 stand .

Ook de tweede helft heeft St. Dimpna het meeste balbezit maar veel gevaarlijke standjes voor doel zijn er niet .

Op het uur heeft St. Dimpna misschien wel de beste kans van gans de wedstrijd , na center heeft Vandecruys een open kopkans maar hij raakt de bal maar half en de bal gaat wijd naast , daar komen we goed weg .

Als we ons stilaan beginnen opmaken voor een beslissende penaltyreeks , er werd afgesproken om geen verlengingen te spelen bij gelijkspel , steekt SAV de bal op de 83' nog eens diep , eigenlijk te diep want doelman Jan Peeters maakt zich op om deze steekbal onschadelijk te maken .

Een SAV speler gaat echter nog iets te driest door op Jan zodat deze de wedstrijd moet staken met een pijnlijke knie .

Na een dokters diagnose moeten we vaststellen dat Jan zijn knieschijf gebroken heeft : KSAV St.Dimpna wenst Jan spoedig herstel toe)

Jongeling Lucas Laeremans moet er meteen koud in .

Heel spijtig voor Lucas mag Vandecruys dan ongestoord de grote backlijn aflopen , zijn schot verdwijnt onder Lucas door tegen het net , 1 - 2 .

Lucas treft echter geen enkel verwijt , zo koudweg voor de leeuwen gegooid worden is zo al niet makkelijk , de doorgang voor Laeremans was al te makkelijk .

Zammel tracht dan nog om de situatie recht te trekken .

Zo is er in blessuretijd nog een onrechtstreekse vrije trap op goed 11 meter van doel wegens een terugspeelbal , maar dit veelbelovende feit loopt af met een sisser zodat KSAV St. Dimpna deze editie van de beker van Geel op zijn palmares mag schrijven .