KSAV A - Lille B

4e PROV 28 april 2024

KSAV B - Houtvenne B

Blauberg 3-4 KSAV (verslag)

Alhoewel de cijfers het misschien niet laten vermoeden, toch behaalde St. Dimpna een vrij vlotte overwinning op mede promovendus Blauberg.

Het was de thuisploeg die het best aan de match begon, na amper 4 minuten werd zwak uitverdedigen afgestraft door Franckx die de bal mooi binnen krulde en meteen stond Blauberg onverhoopt 1-0 voor.

K.S.A.V. was niet onder de indruk van deze vroege achterstand en nam vrij snel de wedstrijd in handen, Guy Peeters en Steven Cuyvers misten vooral ‘s nog de kansen.

Op het kwartier kwam de verdiende gelijkmaker er toch, schitterend samenspel tussen Tom Jeurissen en Guy Peeters werd koelbloedig afgewerkt door Jan Slaets 1-1.

St Dimpna bleef op z’n elan doorgaan en werd nog voor rusten beloond voor zijn aanvalsdrift, na hoekschop van Lars Luyckx beroerde thuisverdediger Versweyveld de bal met de hand en Guy Peeters trapte de penalty feilloos binnen 1-2.

Met deze kleine voorsprong werd er gerust en daar mocht vooral de thuisploeg gelukkig om zijn.

Na de pauze vergrootte K.S.A.V. meteen zijn voorsprong, de harde voorzet van Lukas Vandecruys werd door Mattheys in eigen doel geduwd 1-3 en St. Dimpna meteen op rozen.

Het sein voor Blauberg om er stevig in te vliegen, de match dreigde te ontaarden met een trits gele kaarten voor de thuisploeg tot gevolg.

K.S.A.V. bleef de wedstrijd rustig controleren, brak geregeld gevaarlijk uit en gaf nauwelijks kansen weg.

Twintig minuten voor affluiten kon Dries Daems de match beslissen, Blauberg portier De Mulder keerde echter de strafschop.

Vijf minuten voor affluiten zorgde Tom Jeurissen met een lange rush voor de geruststellende 1-4.

In de blessuretijd kon topschutter Taels via een compensatie penalty de 2-4 scoren en een minuutje later zorgde Franckx met zijn tweede van de namiddag nog voor de aansluitingstreffer.

De meer dan verdiende overwinning van K.S.A.V. St. Dimpna kwam niet meer in gevaar.

Door deze driepunter steeg K.S.A.V. heel wat plaatsen in het klassement.

Volgende zondag neemt St. Dimpna het op tegen Gierle in het eigen “Sultan stadion”.