KSAV A - Lille B

4e PROV 28 april 2024

KSAV B - Houtvenne B

LAVA Cup Finales Wommelgem U12 D

We keken er erg naar uit en vandaag was eindelijk de dag aangebroken: de LAVA cup finales. We dwongen hiervoor een selectie af op een donkere novemberavond door het tornooi van het LAVA gewest Geel-Mol te winnen.

Onze eerste wedstrijd was tegen Wiekevorst. Voor Kerstmis stonden we tweemaal in competitieverband tegenover mekaar en we trokken twee keer verdiend aan het kortste eind. Benieuwd dus of we vandaag wel onze voet naast die van hun konden zetten.

De wedstrijd begon spetterend: na 10 seconden een open kans voor Wiekevorst en in de tegenaanval na 20 seconden een open kans voor KSAV. De toon was gezet! Gaandeweg werd duidelijk dat Wiekevorst gewoon een erg sterke ploeg is, maar we werden nooit weggespeeld en we creëerden zelf ook kansen. Met de rust stonden we dan wel 2-0 in het krijt, maar onze jongens en meid weerden zich erg kranig.

Knap! Wiekevorst diepte de voorsprong in de tweede helft uit tot 3-0 maar zelf konden we ook een prachtgoal maken na een mooie combinatie over rechts: 3-1 eindstand dus en een verdiende overwinning voor Wiekevorst. Hun goals waren 3 pareltjes na een combinatie of niet te pareren afstandsschot. Dit Wiekevorst hoort bij de sterkste gewestelijke ploegen van de provincie, getuige hiervan geen enkele verliesmatch in een niveau 3 reeks.

Onze tweede wedstrijd was tegen de provinciale ploeg van FC Katelijne. Deze wedstrijd vond onmiddellijk plaats na de wedstrijd tegen WIekevorst en dat was er aanvankelijk ook aan te zien. Het was de eerste wedstrijd voor Katelijne en ze zetten meteen erg hoog druk. Onze helden trapten op hun adem maar we konden de nul op het bord houden in een moeilijk aanvangsfase.

Door het feit dat Katelijne zo hoog druk zette lag er ook enorm veel ruimte achter hun verdediging en op onze eerste echte tegenaanval was het meteen kassa. Onze spits omzeilde mooi de doelman en legde de bal in het mandje. Katelijne was aangeslagen en de wedstrijd kwam volledig in evenwicht. We sloten de eerste helft af met een 1-0 op het bord.

In de tweede helft was het KSAV dat steeds meer en meer de wet ging dicteren. We kwamen tot driemaal toe telkens na een mooie combinatie alleen voor de keeper, maar jammer genoeg werden deze grote kansen de nek omgewrongen. We werden nu zelf op de tegenaanval gepakt en zo kwam de wedstrijd terug in evenwicht: 1-1 dus na de tweede helft.

De wedstrijd tussen WIekevorst en Katelijne zou bepalen wie de tweede plaats zou halen. Indien Katelijne een grotere nederlaag zou lijden tegen Wiekevorst dan ons,  dan waren we alsnog tweede en dat gebeurde ook. In deze laatste wedstrijd won Wiekevorst met 4-1 van Katelijne, waardoor we verdiend de tweede plaats mochten vieren.

Knap U12D: we hielden een provinciale ploeg achter ons en deden goed mee tegen het sterke Wiekevorst. Wij als ouders, trainer en delegees kunnen hier alleen maar veel respect voor hebben. Jullie vertegenwoordigden KSAV op een waardige manier! Bedankt iedereen voor het fijne seizoen!

Gepost op: 22 mei 2018 om 18.31h