KSAV A - Lille B

4e PROV 28 april 2024

KSAV B - Houtvenne B

Kalmthout 2-2 KSAV A (verslag)

De eerste twee in het klassement namen het op tegen elkaar en dat beloofde een harde noot om te kraken.

Na de wedstrijd moeten we eerlijk bekennen dat SK Kalmthout niet zo maar op de tweede plaats staat.

Het waren twee klasse doelpunten van Wouter Vosters die ons in het slot van de wedstrijd nog een gelijkspel opleverde.

Nochtans was het eerste kwartier een studieronde voor beide ploegen.

KSAV voetbalde het eerst een kans bijeen , Kobe Stokmans bediende Kieran Daems maar diens poging werd door de thuisploeg in corner geduwd.

Kevin Janssens incasseerde de enigste gele kaart van de wedstrijd (’23).

Kalmthout voetbalde snel en gelukkig kon de verdediging enkele afstandsschoten afblokken.

Op het halfuur een knappe actie van Wout Jacobs en Niels Bodard tot bij Kobe Stokmans maar die miste zijn schot.

Enkele minuten belande een klutsbal pardoes in de voeten van Indy Verhaelst die hard binnentrapt 1-0 (’34).

Wout Jacobs moet tien minuten voor de rust binnen en Brent Biesemans komt in de plaats.

Het is Kalmthout die het spel naar zich toetrekt en een afstandsschot en een poging voorlangs van Steven Lucas zorgde voor gevaar.

Hopelijk brengt de rust beterschap.

KSAV startte dramatisch want na enkele seconde straft Indy Verhaelst een misverstand af en scoort zijn tweede treffer van de namiddag 2-0 (’46).

De bezoekers zijn de kluts kwijt en de thuisploeg voetbalde voldoende kansen bijeen via om de derde treffer te scoren maar Verhaelst en Van Braeckevelt laten de opgelegde kansen onbenut.

Ook doelman Glenn Baeten moet zich nog eens onderscheiden.

KSAV herstelde zich en probeerde meer druk te zetten.

Fout op Kevin Janssens en Wouter Vosters knalde de vrije trap snoeihard binnen 1-2 (’67).

Een kwartier voortijd komt Sander Bosmans de moegestreden Kieran Daems vervangen.

Iets later is het de beurt voor Pieter Michiels om te gaan rusten en Siebe Leysen komt in het elftal.

KSAV blijft doordrukken met enkele kansjes en hoekschoppen tot gevolg.

Één van die corners wordt de Wouter Vosters die hoger springt dan de verdedigers mooi binnen gekopt 2-2 (’84).

Een hard werkende KSAV behaalde een duur bevochten punt tegen een vinnig Kalmthout.

Zaterdag 15 oktober om 19u00 staat de thuiswedstrijd tegen Arendonk Sport op het programma.