KSAV A - Lille B

4e PROV 28 april 2024

KSAV B - Houtvenne B

K. S.A.V. A 3-0 'S Gravenwezel-Schilde (verslag & foto's)

Eindelijk de eerste punten in 2020 voor St.-Dimpna , terwijl de bezoekers dit kalenderjaar nog niet hadden verloren.

De bezoekers starten furieus, al in de eerste minuut was het alle hens aan dek, gelukkig kon Bart Vanhaeren het schot van Gessner afblokken ten koste van een hoekschop. Ook deze hoekschop leverde nog een heet standje voor het K. S.A.V. doel op. Daarna nam St.-Dimpna de match in handen, aanvankelijk zonder veel dreiging maar de bezoekers werden meestal op eigen helft teruggedrongen. Iets voorbij het kwartier viel het openingsdoelpunt uit de lucht, Michiel Slaets kapte zich in de grote rechthoek mooi vrij en schoot vanuit een scherpe hoek de bal onhoudbaar tegen de touwen. Dit doelpunt, pas het tweede in 2020 deed zwart-wit duidelijk deugd, het spel werd beter en nog voor het halfuur verdubbelde Robin De Scheemaeker na een lange ren de score naar 2-0 ........ wat een weelde !!!! Vlak voor rusten nog twee mooie doelkansen, Robin de Scheemaker kopte van dichtbij naast de kooi en ook bezoeker Bektas volgde zijn voorbeeld en kopte van dichtbij eveneens naast. In het eerste kwartier van de tweede helft drukten de bezoekers St.-Dimpna in verdediging terug, maar buiten wat hoekschoppen en afstandschoten waren de gasten nauwelijks gevaarlijk. De K. S.A.V. verdediging hield ditmaal de rangen goed gesloten, regelmatig werden er goede counters opgezet maar bij de beslissende pass liep het telkens fout. Tien minuten voor affluiten scoorde Marijn Steurs met een prachtige plaatsbal het beslissende derde doelpunt. De bezoekers reageerden nog één keer maar het schot van Pollak belandde via de vingertoppen van doelman Glenn Baeten op de paal. Eindelijk een deugddoende en verdiende overwinning voor K. S.A.V. dat ditmaal loon naar werken kreeg. Volgende zondag maakt K. S.A.V. A de verplaatsing naar Zoersel, een ploeg die eveneens in acuut degradatiegevaar staat.

Gepost op: 24 februari 2020 om 22.45h