4e PROV 28 april 2024

KSAV B - Houtvenne B

Ksav - VV Laakdal 2-1 (verslag & foto's)

St. Dimpna hield verdiend maar moeizaam de punten thuis tegen een zich fel verwerend Laakdal.
K. S.A.V. zonder de gekwetste Sepp De Roover en geschorste Kevin Mertens startte sterk en kreeg in de eerste vijf minuten twee uitstekende doelkansen om de match in een beslissende plooi te leggen. Niels Taels oog in oog met doelman Coomans besloot te zwak en Michiel Geeraerts eveneens los voor de bezoekende doelman trapte centimeters naast de verste paal.

De zwart - witten bleven gas geven maar stilaan kwam Laakdal uit z'n verdedigende stelling.
Het was evenwel 25 minuten wachten op het eerste doelgevaar van de bezoekers, maar Laakdal kende volledig tegen het spelbeeld in meteen succes.

Pieter-Jan Appels kon het eerste schot van Kenis nog wel afblokken, de bal geraakte maar niet uit de gevarenzone en na een sublieme pass van Convalle verschalkte de lepe Kenis doelman Glenn Baeten.
K. S.A.V. blijft de bezoekers onder druk zetten, maar voorlopig is Laakdal doelman Coomans de absolute uitblinker, hij pareert knap de schoten van Niels Taels en Michiel Slaets.

Vlak voor rusten krijgt St. Dimpna loon naar werken,
Yannick Janssens word vlak voor de grote rechthoek foutief gestuit en Lars Luyckx knalt de vrije trap via de paal binnen.
Met deze 1-1 ruststand kunnen vooral de uiterst efficiënte bezoekers tevreden zijn.

Ook in de tweede helft gaat K. S.A.V. dadelijk opzoek naar een doelpunt, Niels Taels trapt meteen op doel maar Coomans blijft voorlopig de boeman voor Niels.
Wanneer enkele minuten later Yannick Janssens een niet te missen kans toch nog naast schiet weten de K. S.A.V. supporters dat het nog een moeilijke avond wordt.

Op het uur mag Lars Gielis na een tweede gele kaart vroegtijdig de douches opzoeken, waarna de bezoekers een geel-rode muur voor hun doelgebied optrekken.
St. Dimpna drukt wel en komt dikwijls gevaarlijk opzetten maar bij de doelkansen blijft het telkens fout lopen.

De St. Dimpna aanhang slaakt tien minuten voor het einde een diepe zucht van verluchting wanneer een schitterende voorzet van lars luyckx aan de tweede paal
knap afgewerkt wordt door topschutter Niels Taels.
De bezoekers zetten in de slotminuten nog alles op alles om een gelijkspel uit de brand te slepen maar de K. S.A.V. verdediging laat zich niet meer verrassen.

Een meer dan terechte maar krappe  overwinning van St. Dimpna tegen het nummer vijf van 't klassement.
Zondag maakt K. S.A.V. de verplaatsing naar Zwaneven.

Gepost op: 19 februari 2018 om 23.04h