Secretariaat



OPEN : 18u30-19u30
maandag 29 april

2e Prov 28 april 2024

15.00u

KSAV A - Lille B

wedstrijdbal: Zondag

4e PROV 28 april 2024

15.00u

KSAV B - Houtvenne B

wedstrijdbal: Zondag

Home
Lid Worden KSAV
Soccer-Online

Laatste nieuwsitem:

Voetbal uit de oude doos (1986-1987)

 

VOETBALSEIZOEN  1986  -  1987

St. – Dimpna doelman eist hoofdrol

             Tongerlo  -  S.A.V.  St. – Dimpna  0 / 2                             Het Nieuwsblad   2 oktober 1986

 Beide ploegen startten met volle moed aan deze wedstrijd, wat als direct gevolg had, een hele resem kansen, die echter niet konden worden omgezet.

Tongerlo leed aanvankelijk ook veel balverlies en dat speelde uiteraard in de kaart van de bezoekers. Juist op de 20ste minuut had de thuisploeg wel op voorsprong kunnen komen maar de voorzet van Daems die door Neysmans nog werd verlengd werd door Renders mooi ingekopt, met een geweldige reflex bokste de Geelse doelman de bal echter in hoekschop. Vijf minuten later mocht Willems een fout op Vrients vanop de 11m –stip goedmaken, maar zijn schot belandde in het vizier van doelman Ludo Leysen die St. – Dimpna alweer overeind hield.

St. – Dimpna putte hier kracht uit en bracht direct een reactie op gang, maar doelman Strobants stond op de juiste plaats om het geplaatste schot van Jan Mens te stoppen. Met deze brilscore werd ook de rust ingegaan. Tongerlo, dat van zijn veldoverwicht in de eerste speelhelft niet had kunnen profiteren, moest in de herneming lijdzaam toezien hoe de bezoekers hun kansen opstapelden. Zo werd de openingstreffer reeds in de 52ste minuut bewerkstelligd toen Patrick Cowé een vrijschop van Jef Leysen kon verzilveren. In de 65ste minuut had Tongerlo de stand in evenwicht kunnen brengen maar het schot van Willems plofte op de vuisten van portier Ludo Leysen en de dwarsligger in hoekschop.

Nadat Ivo Vandeweyer voor St. – Dimpna in de 80ste minuut nog een open kans miste kon Karel Gelens vijf minuutjes later na een mooie soloren de 2de bezoekende treffer  aantekenen. Tongerlo probeerde tijdens de laatste minuten nog een eerreddend doelpunt op zijn actief te zetten maar de Geelse verdediging met een uitmuntende keeper Ludo Leysen hield stand.

Voor St. – Dimpna speelden:  Ludo Leysen  -  Danny Nevelsteen  -  (65ste Karel Gelens)  -  Erik Mertens  -  Carl Vannuffelen  -  Luk  Vennekens  -  Jan  Mens  -  Jef  Leysen  -  Jan  Van Litsenburg  -  Eddy Wouters  -  Patrick  Cowé  -  Ivo  Vandeweyer


Gepost op: 28 februari 2011 om 7.57h

Aantal keren gelezen: 3853

Reacties op dit nieuwsbericht

Er zijn geen reacties op dit verslag.

Reageer zelf

Je moet jezelf inloggen om te kunnen reageren


Lees ook deze nieuwsberichten


Rangschikking 2e Prov


Rangschikking 4e PROV