KSAV B - Houtvenne B

KSAV A 1-0 VC Herentals (verslag & foto's))

Een burenduel tegen VC Herentals stond op het programma , VC stond op gelijke hoogte van KSAV met elk 25 punten.

Timothy Dreesen was niet fit geraakt en Thijs Lijnen kwam terug in het elftal. Jens Janssens en Jeroen de Bisschop liggen al enige tijd in de lappenmand. Jorne Leysen hervatte bij de reserven.

Bij de bezoekers stonden drie ex. KSAV spelers op het wedstrijd blad , Frank Leysen als hulptrainer, Dries Vanlommel en Louis Marien als spelers.

KSAV  versloeg de VC Herentals met het kleinste verschil.

In een regen en stormachtig Sultanstadion startte zwart-wit furieus aan de wedstrijd.

Met de wind in de rug probeerde ze druk te zetten.  De thuisploeg dreigde voor het eerst op het kwartier.

Kamara zag een kopbal overwaaien en nog geen minuut later ging een schot van Floriaan Maes voorlangs. Zwart-wit speelde aanvallend en vertoefde veelal op de helft van de bezoekers.

Vier minuten voor rust probeerde Kerim Hangisi  het met een dribbel maar doelman Brosens moest alles uit de kast halen om de bal weg te ranselen.

De bezoekers starten vinnig en met de wind in de rug aan de tweede helft maar toch was het KSAV dat de wedstrijd terug in handen nam.

Na tien minuten was er op de rechterkant een onbesuisde tackel van een VC Herentals verdediger op Niels Van Tillo, die met een zwaar gekneusde enkel van het terrein moest, Wout Jacobs komt Niels vervangen.

Uit deze fase volgt een vrije trap waar Siebe Leysen mooi zijn tweede doelpunt van het seizoen tegen de netten kopt 1-0.

VC Herentals probeert met enkele afstandsschoten van Dries Vanlommel en een kopbal van Davy Voorspoels het tij te keren maar doelman Simon Stappaerts staat pal.

Tien minuten voor tijd komt Yani Thoelen de moegestreden Floriaan Maes vervangen.

KSAV vergeet het karwei af te maken een unieke kans voor Kerim Hangisi maar zijn poging wordt gekeerd op de lijn. Ook Adi Kamara vergeet door te draaien om oog in oog met de doelman te verschijnen.

Een zéér verdiende zege en voor het eerst dit seizoen twee zeges op rij.

Zaterdag moeten onze zwart/witten al meteen opnieuw vol aan de bak.

Om 19.30 uur nemen ze het op tegen competitieleider Herselt. We rekenen op jullie steun!

Gepost op: 20 februari 2022 om 13.08h