KSAV A - Lille B

4e PROV 28 april 2024

KSAV B - Houtvenne B

KSAV A 2-0 Minderhout (verslag, foto's , video, uitslagen 2B)

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd KSAV - Minderhout op KSAV TV via onderstaande link :

/userfiles/files/KSAV - Minderhout 6-1-2019.mp4

Een fel verzwakt St. Dimpna had het niet gemakkelijk tegen staartploeg Minderhout dat ieder puntje best kan gebruiken.

Na een zwakke eerste helft en een degelijke tweede helft kon K. S.A.V. alsnog verdiend de punten thuishouden.

De bezoekers begonnen snedig aan de wedstrijd en konden algauw een goede doelkans afdwingen, Peeraer knalde op de vuisten van doelman Glenn Baeten.

St. Dimpna had heel wat tijd nodig om een doelkans te creëren, pas rond de twintigste minuut kreeg Leeroy Geypen een uitstekende schietkans, zijn schot strandde echter op de paal.

K. S.A.V. begon wel iets beter te combineren maar de stugge bezoekers verdedigden zich met hand en tand.

Na een slippertje van de Minderhout portier die een voorzet van Lars Luyckx door zijn benen liet glippen kwam St. Dimpna bijna op voorsprong, verdediger Adams trapte de bal nog net voor de doellijn weg.

Een flauwe eerste helft werd afgefloten met een logische 0-0 score.

Na de pauze waren het opnieuw de bezoekers die het best uit de startblokken schoten.

Amper afgetrapt moest de K. S.A.V. doelman al gepast uit z'n doel komen om de aanstormende Peeraer af te stoppen.

Na balverlies op eigen speelhelft ging Van Looveren aan de haal maar de snel teruggekeerde Robin Wellens redde de meubelen.

Daarna nam St. Dimpna het commando over, Sepp De Roover schoot eerst vanuit een scherpe hoek over terwijl de bezoekende doelman even later z'n lob bal nog net kon pareren.

Op het uur speelde Anton Swennen de bal perfect in de loop van Adi Kamara, zijn harde knal werd afgeweerd door doelman Aernouts maar de goed gevolgde Lars Luyckx trapte in de herneming de bal tegen de netten.

St. Dimpna had de match nu onder controle, het kwam een paar keer dicht bij een tweede doelpunt via Sepp De Roover, Adi Kamara, Niels Bekkema en Lars Luyckx.

In het laatste kwart namen de bezoekers meer en meer risico's, ze dropten heel wat hoge ballen in de K. S.A.V. rechthoek maar tot kansen kwamen ze niet, doelman Glenn Baeten moest zelden de handen uit de mouwen steken.

Een paar minuten voor affluiten na een snelle counter speelde Adi Kamara routinier Sepp De Roover aan, deze kapte nog een paar verdedigers uit en schot de 2-0 beheerst tegen de  touwen.

Een moeizame overwinning tegen een weinig imponerend Minderhout houd K. S.A.V. op de tweede plaats in de rangschikking, op zes punten van leider Wezel.

Zondag wacht alweer een moeilijke verplaatsing naar Arendonk, een verplaatsing die in het verleden zelden of nooit punten gewin opbracht.