KSAV A - Lille B

4e PROV 28 april 2024

KSAV B - Houtvenne B

Herselt A 2-2 KSAV A (verslag & foto's)

Met Herselt als tegenstander en fiere leider in twee provinciale B gaan we opzoek naar een derde overwinning op rij.

Met een hele verdediging in de lappenmand (Jeroen De Bisschop, Jens Janssens, Timothy Dreesen , Niels Van Tillo En Jorne Leysen) zal het geen gemakkelijk opdracht zijn tegen één van de beste ploegen in de reeks.

Bij Herselt ontbreekt de geel geschorste Konneh.

KSAV speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen.

De wedstrijd wordt geopend met veel druk langs de KSAV kant. Al na 10 minuten spelen wordt dit beloond. Vrije trap KSAV en Thijs Lijnen kopt de 0-1 tegen de touwen.

Wout Jacobs geeft de bal goed voor richting doel en Adi Kamara weet het kopduel te winnen, maar de thuisdoelman Vranckx houdt de bal met een knappe save uit het doel.

KSAV krijgt nog enkele mogelijkheden via Floriaan Maes maar deze besluit steeds te zwak.

Het is echter langs de Herseltse zijde dat het scoort in minuut 32. De bedrijvige Lester Huybrechts knalt een vrije trap brechtstreeks binnen 1-1.

We gaan de rust in met 1-1. KSAV St.Dimpna was duidelijk de sterkere ploeg in de eerste helft.

De tweede helft wordt aangevat door Herselt met een hoge druk.

In het eerste kwartier ontstaan er een aantal kansen die uitdraaien op kleine mogelijkheden voor de thuisploeg , maar de KSAV defensie staat sterk te verdedigen.

Kerim Hangisi heeft de perfecte kans om te scoren maar het schot wordt gestopt, ook Floriaan Maes zijn poging gaat rakelings naast.

Op het uur komt Yani Thoelen in voor Adi Kamara en schuift Wout Jacobs een plaats vooruit.

KSAV gaat beter en beter voetballen en in minuut 76 wordt de KSAV inzet beloond.

Een misverstand in de Herseltse verdediging en Kerim Hangisi kan de 1-2 binnen trappen.

Vervolgens krijgen we op enkele minuten tijd nog tweemaal een erg goede kans maar opnieuw weet doelman Vranckx met goede saves de bal uit het doel te houden.

Ook Herselt heeft zijn kansjes

Doelman Simon Stappaerts voorkomtenkele minuten voor het einde met een prachtige save de gelijkmaker.

Uit deze corner weet Gregory Polino de 2-2 binnen te koppen.

Diep in blessure tijd speelt KSAV de thuisdefensie op een hoopje maar doelman Vranckx voorkomt met een geweldige reflex de verdiende overwinningsgoal van KSAV.

Zeer sterke wedstrijd van KSAV dat tegen de eerste in het klassement meer verdiende dan een puntendeling.

Volgende week zaterdag trekken we richting Olmen.

Gepost op: 26 februari 2022 om 22.30h