Secretariaat



OPEN : 18u30-19u30
maandag 29 april

2e Prov 28 april 2024

15.00u

KSAV A - Lille B

wedstrijdbal: Zondag

4e PROV 28 april 2024

15.00u

KSAV B - Houtvenne B

wedstrijdbal: Zondag

Home
Lid Worden KSAV
Soccer-Online

Laatste nieuwsitem:

G-Voetbal KSAV St.Dimpna

Wat is G-voetbal ?

Kinderen, jongeren en volwassenen met een licht mentale en/of fysieke handicap verschillen niet veel van hun valide leeftijdsgenoten.

Ook zij zijn geïnteresseerd in voetbal, volgen hun idolen vaak op de voet, leven met hen mee, en delen vreugde en verdriet bij winst of verlies. Te vaak echter, blijft deze beleving beperkt tot het volgen van wedstrijden langs de zijlijn. Maar ook zij willen vaak graag zelf voetballen. En net daarom is G-voetbal ontstaan. Omdat integreren in een ploeg van validen soms wel, maar zeker niet altijd lukt.

G-voetbal is voetbal voor deze mensen met een licht mentale en/of fysieke handicap. De manier van bewegen en de beleving van sport zijn vaak net iets anders dan bij alle andere voetballers. Het plezier en de spelvreugde zijn er echter niet minder om. De “G” staat immers voorGehandicapt, maar ook voor Gelijkwaardig,Goesting, Gemist, Gescoord, Gewonnen, en zeker ook Genieten en Gelukkig. G-voetbal biedt deze personen een unieke kans om binnen de eigen mogelijkheden en Gelijkwaardig aan de ploegmaats, te voetballen binnen een volwaardige sportclub.

Ontstaan G-voetbal bij KSAV St.Dimpna

G-Voetbal bij KSAV St.Dimpna is geboren in 2010 onder impuls van Theo Verdonck, coördinator Avalympics vzw en tevens werkzaam in het MPI in Oosterlo.

Wanneer trainen we ?

Het voetbalseizoen 2010 - 2011 start op zaterdag 4 september 2010 en eindigt op zaterdag 28 mei 2011. Wij trainen elke zaterdag, uitgezonderd tijdens de schoolvakanties.

We verzamelen en kleden ons om tussen 8.30 uur en 8.45 uur in de sporthal van het SINT-ALOYSIUSINSTITUUT, Diestseweg z/n te GEEL (inrit : poort Kompas, de sporthal ligt aan de rechterkant van de speelplaats).

Van daaruit wandelen we naar de jeugdterreinen van KSAV St.Dimpna, waar wij trainen van 9.00 uur tot 10.30 uur.

Zin om te voetballen? Niet twijfelen, doen!

In geval van slecht weer (regen, te koud of bevroren terreinen) trainen we binnen in de sporthal van het Sint-Aloysiusinstituut. Breng dus zeker elke keer de volgende spullen mee:

  • voetbalschoenen (buiten)
  • zaalvoetbalschoenen (als het slecht weer is, trainen we immers binnen)
  • training of short & shirt
  • scheenbeschermers
  • douchegerief (douchen na de training is niet verplicht, maar uit hygiënisch oogpunt zeker een aanrader)
  • een regenjasje en/of warme kleding, indien het buiten iets frisser is

In geval van regen of koude trainen wij in de sporthal van het Sint-Aloysiuscollege.

Hoe kan je ons contacteren?

Heb je zin om te voetballen? Aarzel dan niet en neem contact op met Theo Verdonck. Telefoonnummer: 014/58.19.39(na 18.00 uur) of 0486/25.61.41.


Gepost op: 1 oktober 2010 om 8.46h

Aantal keren gelezen: 85214

Reacties op dit nieuwsbericht

Er zijn geen reacties op dit verslag.

Reageer zelf

Je moet jezelf inloggen om te kunnen reageren


Lees ook deze nieuwsberichten


Rangschikking 2e Prov


Rangschikking 4e PROV