Arendonk 2-2 KSAV A en Oud Turnhout 1-2 KSAV B (verslag)

2° helft

1-2 Dierckx Senne ('46) penalty

2-2 Kerim Hangisi ('68)

Het was er duidelijk aan te merken dat St. Dimpna twee weekends niet had gevoetbald.

K.S.A.V. kwam stroef opgang tegen een gretige thuisploeg die het vorige weekend een eerste driepunter had gepakt.

Twee stilstaande fases waren voor Arendonk voldoende om met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in te gaan.

Na dik tien minuten kopte Huysmans een hoekschop binnen , en iets voor het halfuur trapte Seels een vrijetrap van net buiten de grote rechthoek buiten het bereik van doelman Jeroen De  Bisschop.

Toch kreeg K. S.A.V. voor de pauze nog enkele mogelijkheden om de aansluitingstreffer te scoren, maar deze kansen werden jammerlijk gemist.

Na de pauze was het al St. Dimpna wat de klok sloeg, wat een snelle aansluitingstreffer opleverde.

Kerim Hangisi werd in de zestien onderuit gehaald en Senne Dierckx zette de strafschop feilloos om.

Arendonk werd nu echt overrompeld, Adie Kamara miste een reuzekans op de gelijkmaker, en de hoekschoppen stapelden zich op.

De gelijkmaker kon niet uitblijven, Kerim Hangisi werd vrijgespeeld en trapte de over- verdiende gelijkmaker tegen de touwen.

Nog eenmaal kwam de thuisploeg dreigen, de kopbal van Michiels was echter te zwak om de K. S.A.V. doelman te verrassen.

St. Dimpna bleef het Arendonk doel bestoken maar een uitstekende thuisdoelman hield de thuisploeg overeind.

Wanneer doelman De Vocht dan toch geklopt was stond er wel een speler op de lijn of voorkwam de deklat een zeker doelpunt.

St. Dimpna had de overwinning zeker verdiend, maar het slikte te gemakkelijk twee tegendoelpunten en miste teveel mooie doelkansen om de driepunter mee naar Geel te brengen.

Nu woensdag spelen we de uitgestelde wedstrijd in Lentezon en zaterdag ontvangen we medekoploper Zwaneven.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oud Turnhout 1-2 KSAV B

Na een drie opeenvolgende nederlagen herpakte het B-elftal zich met een zeer knappe zege tegen Oud Turnhout.

Trainers Stefan Rens en Najim Amezian herschikte hun troepen en konden terug beroep doen op Mats Scheveneels , Yani Thoelen, Louis Marien, Wout Van Ham (na polsbreuk) en Glauco Espinoza maakte zijn debuut.

KSAV begon sterk en Glauco Espinoza vierde zijn debuut met op de 18 minuut met een doelpunt 0-1.

Op het halfuur scoorde de thuisploeg via Mats Hoho de gelijkmaker 1-1.

Voor de rust laten de zwart witten de voorsprong liggen na een gemiste elfmeter van Yani Thoelen.

KSAV vecht voor elke meter, met een goede Robin Wellens die alom aanwezig is.

Louis Marien beloonde zich zelf na een goede prestatie op minuut 64 met de winning treffer 1-2.

Toch best een stuntzege tegen Oud Turnhout dat de nodige ambitie heeft in het klassement.

Zaterdag 17 oktober om 18u00 geven we in het Sultan stadion een andere Turnhoutse ploeg partij : HIH Turnhout.

Gepost op: 11 oktober 2020 om 15.07h