SecretariaatOPEN : 18u30-19u30
maandag 20 mei

2e Prov 24 juli 2024

19.30u

KSAV - ASV Geel

wedstrijdbal: Woensdag

4e PROV 28 april 2024

15.00u

KSAV B 1-3 Houtvenne B

wedstrijdbal: Zondag

Home
Lid Worden KSAV
Soccer-Online

Historiek

… En ginder in de velden …

 

Op 16 mei 1954 werd in Geel een nieuwe voetbalclub boven de doopvont gehouden in Sportlokaal bij Waar Pick-up op het Laar : S.A.V.-St.Dimpna , naar de naam van de parochie-patroonheilige , de heilige Dimpna.

S.A.V. staat voor Sport en Atletiek Vereniging.

In 1954 werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen de rijkskolonie , nu OPZ.

 

…Stichters en bezielers …

 

Karel Vangenechten (Charel van de Maloe) , Clement Bernaerts , Fons Bernaerts , Charel Verschueren , Jul Loodts , Jos Sneyers , Giede Claes , Jef Janssens ,René Bernaerts ( de Zjap , nog steeds het boegbeeld).

 

… Voorzitters…

 

Jos Vannueten , Jef Van Gelder , Clement Bernaerts , SooiDevis , Jos Janssens ,Alfons De Busser , Kris Vanberghen , Koen Heuvelmans , Lu Bollen , Koen Heuvelmans.

 

Onder stamnummer 5924 werd gestart bij K.B.V.B.

  • Op 13 mei 1956 : officiële aanvraag bij de K.B.V.B.
  • Augustus 1956: start met reserven A en B , en kadetten.

 

 

Accommodatie 1.

 

S.A.V. startte op de terreinen waar nu het Algemeen Ziekenhuis staat , met enkel een kleedkamer voor de bezoekers ; de SAV-spelers gingen door de hof van trainer Jef Van Gelder , naar het sportlokaal.

Het eerste seizoen deed SAV mee in een reserven-reeks en het seizoen daarna in  3deprovinciaal ; S.A.V scheerde toen nog geen hoge toppen.

 

 

Accommodatie 2.

 

In het voetbalseizoen1962-1963 verhuisde S.A.V. naar de terreinen aan Dornik , waar nu het Sociaal Huis ,OCMW en woonzorgcentrum zijn.

In 1973 werden er nieuwe kleedkamers met douches gebouwd , een grote luxe in die tijd want bij de meeste clubs bestond het sanitair toen uit plastieken kommen.

In het seizoen kon S.A.V. zich mengen in het titeldebat wat resulteerde in een fraaie 2de eindplaats.

Het volgende seizoen was het “koekenbak” ; inderdaad in het seizoen ’63-’64 was S.A.V. outstandig en kon St.Dimpna zijn kampioenen vieren.

 

Kampioen worden gebeurde nog in : ‘70-’71 ; ’78-’79 ; ’87-’88.

De beker van Geel staat reeds 10 keer in de trofeeënkast.

Natuurlijk kende S.A.V. minder succesrijke tijden met degradatie ;totnogtoe is 2de provinciale de hoogst-behaalde reeks.

 

Accommodatie 3.

 

Door de nieuwbouw van het OCMW in 1993 verhuisde S.A.V.een perceel verder (nu parking en waterbekken) ; hier werd een nieuwe accommodatie opgetrokken met loodsenvan de vlieghaven van Schiphol in Nederland.

Sinds het seizoen ’97-’98 kon S.A.V.beschikken over bijkomende terreinen richting watertoren ; deze uitbreiding was noodzakelijk wegens de toenemende groei van de club. S.A.V. staat nog steeds bekend voor zijn degelijke jeugdopleiding ; S.A.V. mocht meermaals zijn kampioenen vieren in de jeugdreeksen. De S.A.V.-jeugd speelt nu al jaren mee op provinciaal niveau, wat niet evident is voor een vereniging uit de gewestelijke reeksen.

 

Accommodatie 4.

 

In 2006 vierde S.A.V. zijn 50 jarig bestaan waardoor de club “koninklijk” werd : K.S.A.V.-St.Dimpna.

 

Een hoogtepunt in het bestaan van K.S.A.V.

 

In februari 2010 werd gestart met de bouw van de huidige , schitterende accommodatie aan de Eikevelden. De aanleg van dit sport- en spelpark kende zijn eigen perikelen zoals elke bouw die kent , denk maar aan de weersomstandigheden en de “nauwgezette” ijver van de archeologen die niet zonder resultaat opzoekingen verricht hebben , wat een verrijking betekende voor de geschiedenis van Geel.

We kunnen niet nalaten de loftrompet te blijven steken over de prestaties van bestuursleden , vrijwilligers en sympathisanten .Drie jaren werd gewerkt aan deze “parel” waarbij vermeldenswaardig is dat sommige mannen 1000 werkuren op één jaar hebben gepresteerd : schitterend , formidabel !!!

In 2013 betrok K.S.A.V. zijn nieuwe accommodatie ; dit werd gevierd met een kampioenstitel van het eerste elftal.

 

Een nieuwe promotie mochten we vieren op het einde van seizoen 2017-2018 zodat wij het seizoen 2018-2019  starten in 2de  provinciale met enkele interessante streekderby’s.

 

In een notendop …waarover we nog fier mogen zijn …

 

Onze kampioentitels van het eerste elftal :

1963-1964 in 3de prov.        1970-1971 in 3de prov.        1978-1979 in 4de prov.

1987-1988 in 3de prov.        2000-2001 in 4de prov.        2008-2009 in 4de prov.

2013-2014 in 3de prov.        2017-2018 in 3de prov.

Vanaf het ontstaan , staat onze club geregeld in de kijker wat betreft transfers. Denken we maar even terug aan : Eddy Lievens (Diest,St.Truiden,Anderlecht,Lierse) , André Van Opstal (Diest) , Jef Verhulst (Berchem) , Xavier Devis (Verbr.Geel, Herentals) , Lu Verellen (Verbr.Geel) , Ludo Goris (Meerhout,Verbr.Geel) ,

Jef Vandeweyer (Turnhout,Geel,Herentals) , Peter Ruts (Antwerp,Germinal Ekeren,

Beringen,Turnhout) , Rob Nuyts (Verbr.Geel,Lommel) , Davy Verwimp (Verbr.Geel,

Genk) , Steven Cuyvers (Lierse).

 

Nog steeds zijn onze spelers gewenst door andere clubs. Onze jeugdspelers krijgen de kans om hun kunnen te tonen bij hoger geklasseerde clubs en wij zijn fier op hun prestaties. Het is evident dat deze spelers steeds bij onze club terug welkom zijn.

 

Tot slot …

 

Zwart en wit zijn onze kleuren , zwart en wit zijn onze vlag !

Wij zijn fier op onze kleuren , wij zijn fier op onze vlag !

 

K.S.A.V. is vastbesloten om hand in hand en eendrachtig ,de geliefde zwart-witte kleuren op het voorplan te houden zoals de K.S.A.V. pioniers hebben voorgedaan.

K.S.A.V. wil in samenwerking met het stadsbestuur en met de talrijke sponsors  aan spelers , supporters en sympathisanten een sportieve , gezonde ontspanning blijven bieden.

 

 

Rangschikking 2e Prov

.


Rangschikking 4e PROV

.