4e PROV 24 maart 2024

KSAV B - Heultje

Lentezon Beerse 1-3 KSAV (verslag)

Eerste overwinning in 3°C

St. Dimpna startte nerveus, de thuisploeg dicteerde het eerste halfuur de wedstrijd.

Hun voorsprong na 20 minuten was dan ook verdiend, het zoveelste balverlies bracht Sterckx los voor Van der Auwera en meteen was de 1-0 een feit.

Hierna greep coach Theo Van de Reyd in, hij bracht met Robin Lievens een extra mannetje in het middenveld en stilletjes aan kwam K.S.A.V. in de match.

Na de pauze nam K.S.A.V. zelfs de bovenhand, Tom Jeurissen zaaide met zijn rusches meermaals voor paniek bij de thuisploeg.

Op het uur sloeg St. Dimpna genadeloos toe, in amper drie minuten zette het de achterstand om in een 1-2 voorsprong, eerst ronde Guy Peeters een prachtig opgezette aanval af en daarna stond Lukas Vandecruys op de goede plaats om St. Dimpna onverhoopt op voorsprong te schieten.

De thuisploeg probeerde wel de scheve situatie recht te zetten maar het was K.S.A.V. dat met gevaarlijke tegenaanvallen de beste doelkansen afdwong.

Vijf minuten voor affluiten kwam St. Dimpna goed weg, Dries knalde vanop de rechthoek keihard op de lat.

Lentezon speler Malfiet kreeg nog rood nadat hij de doorgebroken Lukas Vandecruys neerhaalde.

Het orgelpunt plaatste echter doelschutter Guy Peeters, met een prachtige omhaal zette hij de 1-3 eindstand op het scorebord.

Op basis van de betere tweede helft een verdiende overwinning van K.S.A.V. St. Dimpna dat zich geen betere competitiestart kon dromen.

Zondag de eerste thuiswedstrijd in het “Sultanstadion” we verwelkomen St. Jozef uit Rijkevorsel.