4e PROV 24 maart 2024

KSAV B - Heultje

Herselt 1-2 KSAV A (verslag, uitslagen 2B)

Invaller Sepp De Roover maakt het verschil.

In moeilijke omstandigheden en op een erbarmelijk terrein sloot K. S.A.V. 2018 af met een verdienstelijke overwinning.

In de eerste helft waren er nauwelijks doelkansen, beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en de doelmannen moesten amper een bal pakken.

St. Dimpna had zoals gewoonlijk wel meer balbezit maar de thuisdefensie hield gemakkelijk stand.

Rond het halfuur kreeg Adie Kamara dan toch een mooie doelkans, hij verscheen los voor de Herselt portier maar z'n lob vloog naast.

De thuisploeg kon geen enkele doelkans bij elkaar voetballen maar ging toch met voorsprong de rust in.

Enkele minuten voor de pauze was er balverlies en Stef Verwimp kon niet anders dan de Herselt aanvaller El Moussaoui foutief stuitten.

De daaropvolgende vrije trap werd door Vranckx netjes in de kruising getrapt.

Een koude douche voor K. S.A.V. zo net voor de pauze.

Na de pauze zette de thuisploeg een muur op voor het eigen strafschopgebied en St. Dimpna kreeg ondanks veel balbezit maar geen kans bij elkaar gevoetbald.

Het was integendeel de thuisploeg die bij een zeldzame tegenaanval nog de beste kans kreeg, Kevin Mertens kopte een voorzet van Leys bijna in eigen doel.

Daarna begon invaller Sepp De Roover stilaan onder stoom te komen, in de laatste 20 minuten zette K. S.A.V. alles op alles en begon de Herseltse muur barstjes te vertonen.

Op voorzet van Bart Vanhaeren kreeg Sepp De Roover al een prachtige kans, zijn vluchtschot ging echter over het doel.

De vrije trap van Lars Luyckx suisde maar nipt over en Adie Kamara kwam centimeters tekort om een voorzet van Marijn Steurs binnen te glijden.

Tien minuten voor affluiten viel de verdiende gelijkmaker, een hoekschop van Sepp De Roover werd door een aantal spelers gemist waardoor Adie Kamara de bal vrij makkelijk tegen de netten kon trappen.

Iedereen tevreden met de puntendeling denk je dan, behalve Sepp de Roover.

Met een magistrale lob vanop de middencirkel trapte hij de bal over een machteloze Herselt portier binnen, 1-2 in de voorlaatste minuut.

Herselt meteen KO , was niet meer bij machte om de K. S.A.V. defensie nog te verontrustten.

Met een tweede plaats en dertig punten kan St. Dimpna op een meer dan geslaagde eerste seizoenshelft terugblikken, en rustig de eindejaarsfeesten ingaan.

Op zondag 6 januari ontvangen K. S.A.V. A Minderhout in het Sultan Stadion.