wedstrijdbal: Zaterdag

4e PROV 24 maart 2024

KSAV B - Heultje

Poederlee 1-3 KSAV

Na een prima eerste helft waarin St.-Dymphna de thuisploeg werkelijk overklaste was het in een heel wat mindere tweede helft bibberen tot in de slotseconden om alsnog de driepunten mee naar huis te nemen.

K. S.A.V. begon sterk aan de wedstrijd, vanaf minuut één nam het de match in handen,  Guy Peeters, Sepp De Roover, Najim Amezian en Lars Luyckx dreigden meermaals maar het juiste gaatje werd maar niet gevonden.

Het was integendeel de thuisploeg die iets voor het halfuur de beste kans kreeg, Hermans werd door de St.-Dymphna verdediging gestuurd en kon pas in allerlaatste instantie afgestopt worden door Robin Wellens.

K. S.A.V. kon de score enkele minuutjes later openen, een gemeten voorzet van Sepp De Roover werd knap binnengekopt door Guy Peeters.

Ondanks het dominante spel ging St.-Dymphna met een karige 0-1 voorsprong rusten.

In de tweede helft was heel wat minder aan K. S.A.V. kant, de thuisploeg kwam meer en meer in de match en kende pech wanneer een schot van Maarten Steijnen op de lat strandde.

Enkel met medewerking van de thuisploeg kreeg St.-Dymphna een reuze doelkans, een venijnige terugspeelbal kon maar met veel moeite door de thuisdoelman uit z’n eigen doel ontzet worden, verder kwam een slordig spelend K. S.A.V. niet.

Wat al even in de lucht hing gebeurde, na een hoekschop belandde de bal bij de vrijstaande Maarten Steijnen die de gelijkmaker zonder pardon binnentrapte.

De wedstrijd brak nu helemaal open en zowel St.-Dymphna als Poederlee streden volop voor de overwinning.

Het was tenslotte K. S.A.V. dat met wat geluk de match in z’n voordeel beslechtte, een voorzetschot van Lars Luyckx belandde tot opluchting van de St.-Dymphna supporters in doel.

In de slotminuut nam de thuisploeg enorme risico’s, hiervan profiteerde Guy Peeters die alleen voor de Poederlee – portier beheerst afwerkte en alzo de 1-3 score vastlegde.

Met deze vier op zes mag K. S.A.V. St.-Dymphna niet klagen , zaterdag komt met Gierle de eerste klepper naar het “Sultan stadion”.