wedstrijdbal: Zaterdag

4e PROV 24 maart 2024

KSAV B - Heultje

Herselt 3-2 KASV

In een aangename eerste helft met heel wat doelkansen waren beide ploegen aan elkaar gewaagd.

De match kon niet beter starten voor St.-Dymphna, amper afgetrapt werd een scherpe voorzet van Lars Luyckx in eigen doel gewerkt door Vinckx.

Maar Herselt had z’n antwoord direct klaar, de knal van Janssens ging echter voorlangs buiten.

De 14é minuut was ongemeen spannend, deze bego met een vrije trap van Lars Luyckx, knap uit de hoek gehaald door de Herselt -
portier, op de daaropvolgende tegenaanval moest de K. S.A.V. doelman alles uit z’n kast halen om Luyten af te stoppen waarna de harde knal van de doorgebroken Tom Jeurissen weer gepareerd werd door thuisdoelman Dams.

Doelpunten konden niet uitblijven en het was tenslotte Herselt dat een snelle counter via de pijlsnelle Vekemans afgerond zag door Janssens.

Enkele minuten later moest Robin Lievens de K. S.A.V. doelman bijspringen op de doellijn om een zeker doelpunt te verhinderen.

Een vijftal minuten voor de pauze klom St.-Dymphna terug op voorsprong, Kristof Ooms kon met een gelukje Guy Peeters bereiken die koelbloedig afrond.

Bij deze 1 - 2 stand werd er gerust, maar iedereen was er van overtuigd dat de winnaar nog lang niet gekend was.

Na de pauze vloog de thuisploeg er meteen in, ze hadden duidelijk veldoverwicht maar kansen bleven uit. St.-Dymphna speculeerde op de tegenaanval maar veel te dikwijls werd de bal maar lukraak naar voor getrapt, waardoor er ook van K. S.A.V. kant nauwelijks doelgevaar kwam.

Wanneer de thuisploeg twintig minuten voor tijd gas moest terugnemen zag het er goed uit voor K. S.A.V.

Maar even later kreeg de thuisploeg de gelijkmaker in geschenk verpakking aangeboden, na fataal balverlies van Kristof Ooms kon Luyten vrij naar het K. S.A.V. doel oprukken en simpel afwerken.

Dit doelpunt gaf Herselt nieuwe moed, met een magnifieke vrije trap zette Vinckx  de thuisploeg voor het eerst op voorsprong.

Maar nog was de match niet gespeeld, St.-Dymphna nam nu risico ‘s en vlak voor affluiten werd Tom Jeurissen foutief gestuit binnen de grote rechthoek.

Vaste strafschopnemer Guy Peeters knalde de bal bij deze unieke gelegenheid pardoes op de lat.

Een gelijkspel behoorde dus zeker tot de mogelijkheden in deze aangename topper maar op de overwinning van de thuisploeg valt op basis van de tweede helft weinig af te dingen.

Zondag komt Flandria op bezoek in het “Sultanstadion” De mannen uit Ravels hebben hun start volledig gemist en zijn opzoek naar broodnodige punten.

Het word dus zeker geen match waarin we de punten op een schoteltje aangereikt zullen krijgen.