SecretariaatOPEN : 18u30-19u30
maandag 20 mei

2e Prov 24 juli 2024

19.30u

KSAV - ASV Geel

wedstrijdbal: Woensdag

4e PROV 28 april 2024

15.00u

KSAV B 1-3 Houtvenne B

wedstrijdbal: Zondag

Home
Lid Worden KSAV
Soccer-Online

Laatste nieuwsitem:

U8 winnen Hagelandcup (foto + verslag)

 

De kers op de taart...

 

Vorig weekend trokken onze PU8A naar Tongerlo voor de Hageland Cup 2017.

De Hageland cup is het grootste 2- daagse internationaal jeugdtornooi van Belgie met ploegen uit Engeland, Wales, Nederland, Polen , Frankrijk enz  en dit van U8 tot U15. Zaterdag  werd er gevoetbald in de plaatsingspoules en onze tegenstanders waren: Wolfsdonk( een gezamelijk jeugdproject van Wolfsdonk, Aarschot en Rillaar), YR KV Mechelen en SSA de voetbalschool van Sparta Rotterdam en Excelsior.

De eerste match tegen Wolfsdonk  werd een kurkdroge 7-0, prima gestart van onze jongens.

Tweede match tegen KC Mechelen schakelden ze nog een versnelling hoger en zeer tegen de zin van de Mechelse coach blikten onze jongens deze eerste klasser in met 6-0. Geweldige prestatie maar geen euforie want ze hadden onze volgende tegenstander SSA Rotterdam in actie gezien.

7 Kleine “ Kluivertjes” met een geweldige techniek en de nodige Hollandse branie of is dit arrogantie en niet vies van een professioneel duwtje.

Gelukkig mochten we hen buiten op gras bekampen ipv op het kunstgras in de zeer warme hal. Bij het begin van de match vlogen de scharen , overstapjes en Zidannekes om onze oren en door een ongelukkige owngoal kwamen we 0-1 achter.  Maar dan lieten onze jongens ook hun talent bewonderen en onder impuls van een beresterke Mats scoorden we 4 knappe doelpunten.

De Nederlandse coach probeerde nog alles: aanmoedigen, brullen, dreigen maar hij kreeg zijn verbouwereerde ploeg niet meer aan het voetballen.

Onze boys losten hun greep op de match niet meer en na een spetterende 25 minuten stond de 7-2 eindstand op het bord.

Hun trainer sputterde nog wat over de leeftijd van onze jongens maar gaf toch sportief zijn nederlaag toe. Alleen dat een Belgisch ploegje uit 3 de provinciale zijn geselekteerde talentjes  een poepje hadden laten ruiken wilde hij niet geloven.

Geplaatst voor de finalepoule (plaatsen 1-4) met 3 overwinningen  en doelpuntensaldo van 20-2 , wie had dat durven denken.

Na deze geweldige, maar zeer warme voetbaldag , moe maar uitgelaten huiswaarts, de andere finalisten dat zien we morgen wel.

 

Zondag werden om 15 uur terug verwacht voor de finalepoule, vol goeie moed want de uit vakantie teruggekeerde Mathieu was er opnieuw bij  en dat laat zich voelen.

Onze tegenstanders, ietwat verrassend misschien want de gerenomeerde voetbalscholen en ploegen als SK Lierse sneuvelden in de poulefase, waren:

FC Diest en het Genkse Termien allebei uit de 2 de amateurliga en de Poolse divisieclub  Wroclaw.

Eerste match tegen FC Diest werd een afknapper, onze jongens waren niet opgewassen tegen het viriele spel van de tegenstander en na 20 minuten stond het 1-6.  Onze aanvallers namen geschaafd, geblutst en aangeslagen plaats op de bank, de jongens deden nog hun best en kwamen in de slotfase terug tot 4-6, 

maar de eerste nederlaag in 2 jaar was een feit. En of die hard aankwam, wat een hoopjes ellende lagen daar langs de lijn.

45 minuten hadden ze de tijd om de vooral mentale wonden te helen en dan alle geluk, de spelers hadden hun broertjes meegebracht om te supporteren en die broertjes hadden  op deze zwoele dag waterpistolen mee.

Dan blijkt dat watergevechten veel beter helpen dan welke peptalk of richtlijnen van de coach ook.

Fris en monter op naar match 2 tegen FC Termien uit Genk.

Herwonnen zelfvertrouwen  resulteerde in knap voetbal  en een prima resultaat                6-4.  He he toch een match gewonnen in deze finalepoule en toch nog een waterkans in het tornooi.

Maar dan voor de derde wedstrijd wachten ons de Poolse geweldenaars van Wraclow, alle matchen hadden ze al gewonnen, meer zelfs FC Diest ( de ploeg waar wij van verloren) kreeg een 7-2 aangesmeerd.

Een grote schare Poolse supporters(ze namen in bijna alle reeksen deel) , met grote blauw-witte vlaggen van meer dan 5m2 zorgden voor een echte cupsfeer.

Wraclow startte dan ook furieus met in de spits een type Theodorcyk en vuurden de ene kanonbal na de andere op de goal van onze Torre. Die stond er echter pal en hield met veel bravoure zijn netten schoon.Met al zijn mirakelsaves verdiende hij  het respect en zelfs aanmoedigingen van de Poolse aanhang.De eerste stormloop was doorstaan en op een snelle tegenaanval scoorden we de 1-0.In een zinderend tweede kwartier en onder luide aanmoedigen vonden onze jongens de oplossing. Gesteund door de sterke verdedigers Mats en Senn, die de Poolse spits volledig aan de ketting legden nam SAV de match in handen.Uit het duel spelend , met snelle balwisselingen drongen ze Wraclow terug. Tegen de raids van Mathieu en Jonas bleken ook zij niet opgewassen. Schitterende doelpunten van deze 2 talenten en van Lukas resulteerden in een 5-0.  De supporters geloofden hun eigen ogen niet meer.  Zaka hield met zijn techniek 2 verdedigers aan de praat en als ook nieuwkomer Flor zijn mannetje uitschakelde en overhoeks binnenknalde, een voorbeeld dat Senn een minuut later herhaalde , was de veer bij Wraclow gebroken.  Een eerrredder zorgde voor de ongelooflijke 7-1 eindstand. Wat een match en wat een prestatie van de SAV boys.

Toen werd het duidelijk dat de Hageland cup zou gewonnen op doelsaldo, enkel Diest kon met een zeer grote score nog over onze U8 springen, maar dat gebeurde niet.

Op naar de apoteose, in de werpcirkel  van de athletiekpiste rond het grote voetbalterrein stonden alle bekers opgesteld.Onder een daverend applaus van meer dan 500 supporters en spelers mochten onze fiere U8 met delege Pascal en trainer Fred de grootste beker in de lucht steken als winnaars van de Hageland cup 2017.

Kippevelmoment als de zeer sportieve Poolse coach van eerste klasse club Wraclow zijn respect betoonde en absoluut een groepsfoto wou met zijn ploeg en onze “SAV sterren”

Een unicum dat een ploegje uit 3 de provinciale dit internationaal tornooi kan winnen en een geweldige opsteker voor de jeugdwerking van KSAV St Dimpna.

Alle lof echter voor de spelers , hun trainer en afgevaardigde. Ze speelden een fantastisch seizoen, zonder nederlaag en vooral met knap voetbal.

Dit was de onverwachte kers op de taart, dikke proficiat.

We stellen ze graag toch even voor deze geweldige ploeg.

Doelman Torre: onverschrokken, onbevreesd,geweldige presence en refleksen en de held van dit tornooi

Mats : staart of de libero, coole stevige boy , rots in de branding, kopbalspecialist, zeer zware voet

Mathieu: linkervleugel,stylist, supersnel, fenomenale techniek, linkse kattepoot

Jonas: rechtervleugel, onvermoeibaar, supertechniek, niet te passeren en niet van de bal te zetten, motor van de ploeg

Lukas: piloot of pocketspits, nooit aflatende goalgetter met sublieme traptechniek

Senn: polyvalent, speelt op alle posities, buskruit in de rechter

Zakaria:snelle , linkse kattepoot, technisch sterk met onnavolgbare bewegingen

Flor: nieuwkomer, speelde slechts 2 tornooien, goeie dribbel, welkom

Pascal: ploegafgevaardigde, altijd rustig, altijd positief, goede boekhouder

Frederick ( Fredje): trainer/coach, leert zijn ploegje echt voetballen, geeft vertrouwen aan zijn spelers, kalm, positieve coaching, geen brulaap, bakt goeie frieten

 


Gepost op: 29 mei 2017 om 17.42h

Aantal keren gelezen: 9480

Reacties op dit nieuwsbericht

Er zijn geen reacties op dit verslag.

Reageer zelf

Je moet jezelf inloggen om te kunnen reageren


Lees ook deze nieuwsberichten


Rangschikking 2e Prov

.


Rangschikking 4e PROV

.