wedstrijdbal: Zaterdag

4e PROV 24 maart 2024

KSAV B - Heultje

KSAV 4-0 Kasterlee

K. S.A.V. St.-Dymphna en K.S.K. Kasterlee zorgden voor de talrijk opgekomen supporters voor een aantrekkelijke wedstrijd.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar K. S.A.V. dat de laatste wedstrijden nogal wat doelkansen onbenut liet was ditmaal wel efficiënt.

De eerste kans was trouwens voor St. Dimpna maar Jan Slaets kwam net tekort om een voorzet van Najim Amezian binnen te glijden.

Ook Kasterlee kwam even gevaarlijk opzetten maar het schot van Jan Meeus ging voorlangs.

Op het kwartier een snelle counter van St. Dimpna, Najim Amezian stuurde Sepp De Roover in de diepte en deze bediende Guy Peeters op maat die moeiteloos het openingsdoelpunt binnen legde.

Zonder echte doelkansen te forceren bleven beide ploegen elkaar bekampen.

Na een halfuur verdubbelde K. S.A.V. de score, Sepp De Roover kapt zich mooi vrij in de zestien en knalt dan de bal onhoudbaar tegen de touwen.

Kasterlee probeert in de slotminuten van de eerste helft nog de aansluitingstreffer te forceren maar verder dan een paar hoekschoppen komen ze niet.

In de tweede helft blijven beide ploegen aan elkaar gewaagd, er is veel strijd en inzet maar echte doelkansen zijn er nauwelijks.

De beide defensies hebben de touwtjes stevig in handen, en is er dan toch gevaar zijn de doelmannen paraat om hun netten ongeschonden te houden.

Pas in het slot van de match, wanner Kasterlee echt risico’s ging nemen counterde St. Dimpna zich naar een ogenschijnlijk vlotte overwinning.

Een knappe actie tussen de sterk ingevallen Robin Lievens en Michiel Slaets kan door Guy Peeters knap afgerond worden.

Enkele minuten later zijn de bezoekers definitief uitgeteld, Lars Luyckx bediend Pieter-Jan Appels die de 4-0 eindstand onder de Kasterlee portier binnenschuift.

Een mooie overwinning van een sterk K. S.A.V. tegen de buren uit Kasterlee in een evenwichtige en boeiende wedstrijd, die de opgekomen supporters zeker kon bekoren.

Zondag maakt K. S.A.V. St.-Dymphna de verplaatsing naar Laakdal en op dinsdag 1 november speelt K. S.A.V. thuis de 1/8ste finale om de  Beker van Antwerpentegen 1ste provincialer V.C. Herentals.  Supporters allen van harte welkom.