KSAV A - Lille B

4e PROV 28 april 2024

KSAV B - Houtvenne B

KSAV 3-0 VC Herentals

KSAV trok de lijn van vorige week gewoon door en was de hele wedstrijd de betere ploeg.

Het grote verschil was dat we vorige week niet scoorden tegen Zwaneven en nu tegen VC Herentals drie maal de netten bol kwamen te staan.

VC Herentals met ex. KSAV speler Frank Leysen als trainer en Dries Vanlommel als speler tussen de lijnen.

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd en na vijf minuten had KSAV al tweemaal kunnen scoren.

De bezoekers probeerden op de counter tegen de prikken maar doelman Glenn Baeten mocht zich vooral warm te houden.

Ook via corner miste zwart/wit nog een open kop kans aan de tweede paal.

Rond de twintigste minuut was het toch raak , na pogingen van Kobe Stokmans, Nico Hoes in één fase  kon uiteindelijk kapitein Kevin Janssens afwerken 1-0.

Met veel balbezit en snel spel was KSAV de beste ploeg, Kobe Stokmans ronde een knappe aanval met het hoofd af 2-0 na veertig minuten.

VC Herentals kon juist voor rusten via een warrige fase voor hun enigste doelgevaar zorgen maar doelman Baeten was bij de pinken.

Na de pauze probeerde VC Herentals om wat druk te zetten maar KSAV counterde naar harte lust, Kevin Jansens werd alleen naar doel onderuit getrapt door de laatste man van de bezoekers.

Vrije trap voor KSAV , geen rode kaart voor Herentals wel een gele kaart voor Kevin Janssens (die volgende week geschorst is). We zullen het maar op houden dat de scheidsrechter even de controle kwijt was over de wedstrijd.

Ward Gielis vervangt op het uur de moegestreden Wout Jacobs.

Op de 67ste minuut stond de eindstand 3-0 op het scorebord als Kevin Janssens een te korte terugspeelbal onderschepte en simpel voorbij de doelman gaat.

Niels Van Tillo en Siebe Leysen komen Kevin Janssens en Toon Loenders aflossen.

Meer dan verdiende zege voor de zwart/witten dat volgende zaterdag naar Excel Mariaburg trekt.

Gepost op: 27 november 2022 om 19.11h