wedstrijdbal: Zaterdag

4e PROV 24 maart 2024

KSAV B - Heultje

KFC Mol 2-2 KSAV (verslag & foto's)

St. Dimpna verteerde de lange competitie stop van 4 weken slecht en kon op geen enkel moment aanspraak maken op de overwinning.

Vooral in de eerste helft speelden de zwart-witten ver onder hun niveau, waardoor de thuisploeg met een versterkte verdediging makkelijk stand hield en niet onverdiend een gelijkspel uit de brand sleepte.

Een mak St. Dimpna kon in de eerste helft nauwelijks een doelkans afdwingen, het bleef meestal bij wat standaard situaties zoals vrije trappen en hoekschoppen.

De thuisploeg speculeerde op de counter maar zij konden eveneens voor weinig gevaar zorgen, alle voorzetten gingen richting  Sannen maar ondanks zijn lengte kon hij zowel tegen Kevin Mertens en of Bart Vanhaeren amper een kopduel winnen.

Na een half uur spel viel het doelpunt dan ook uit de lucht, een duidelijke fout op Niels Bekkema werd niet gefloten waardoor Berghmans plots vrije baan kreeg en de openingstreffer binnen knalde.

Een serieuze klap voor St. Dimpna dat een minuutje later aan een dubbele achterstand ontsnapte, Luysterborg kopte op amper twee meter van de doelmond volledig vrijstaand vrijstaand naast.

St. Dimpna kon nog éénmaal gevaarlijk opzetten maar het schot van Niels Taels was te zwak om de thuisportier te verschalken.

Na de pauze kwamen de zwart-witten duidelijk scherper op het terrein, het zette de thuisploeg sneller onder druk en speelde een versnelling hoger.

Aanvankelijk bleef de thuisploeg nog overeind maar een nadrukkelijk aanwezige Sepp De Roover liet de match kantelen.

Op het uur schilderde hij de bal op het hoofd van Michiel Geeraerts die de gelijkmaker moeiteloos binnen kopte en tien minuten later werd Sepp onderuitgehaald in de grote rechthoek waarna Niels Taels de strafschop beheerst binnen trapte en K. S.A.V. op 1-2 zette.

Lang konden de St. Dimpna supporters niet genieten van deze duur bevochten voorsprong, opnieuw was het de ref die zich in de kijker floot, na een hoekschop belandde de bal tegen de arm van Kevin Mertens en tot ieders verbazing legde hij de bal opnieuw op de stip.

Swinnen nam het geschenk in alle dank aan.

Wat St. Dimpna daarna ook ondernam een derde doelpunt zat er niet in, het was al te veel en te dikwijls van net niet.

Door dit onverwactte puntenverlies nadert concurrent Wezel met nog twee wedstrijden te spelen tot op één punt en word het competitieslot een ware triller.

Zondag komt Vrij Arendonk op bezoek in het Sultan stadion een match die absoluut door onze zwart-witten moet gewonnen worden en misschien zorgt de geladen derby Wezel - Balen er wel voor dat St. Dimpna