wedstrijdbal: Zaterdag

4e PROV 24 maart 2024

KSAV B - Heultje

Ksav 1-0 Wezel (verslag & foto's)

Voor een massa toeschouwers (sommigen spraken van duizend) wij houden het op ongeveer 850 kijklustigen won St. Dimpna deze topper met een nipte arsenal score.

De vrijdag begon uitstekend voor K. S.A.V., niet minder dan 116 eters kwamen voor de match hun buikje vullen, een mooi aantal voor de eerste keer.

En ook de wedstrijd zelf begon spetterend, vanaf de eerste minuut vlogen beide ploegen er fel tegenaan.

Met een snel genomen vrije trap loodste Lars Luyckx Michiel Geeraerts door de bezoekende verdediging en Michiel liet deze unieke kans niet liggen 1-0 na amper zeven minuten.

Na deze vroege voorsprong was het aan Wezel om risico's te nemen, wilden ze nog meedingen om de eerste periode titel mocht er absoluut niet verloren worden.

De bezoekers waren wel veel aan de bal maar de St. Dimpna verdediging bleef heer en meester over de Wezel aanvallers.

Op het halfuur kwamen de bezoekers toch eens gevaarlijk opzetten, op een scherpe voorzet van Van Peer kwamen zowel Grepi als Hoes centimeters tekort om de bal binnen te duwen.

Aan de overkant probeerden zowel Michiel Slaets als Sepp De Roover iets te forceren maar ook zij konden de de bezoekende doelman niet aan het werk zetten.

Rusten dus met een 1-0 tussenstand na een matige eerste helft die wel aan een hoog tempo werd betwist maar waarin de aanvallers hun tanden stukbeten op de goed georganiseerde defensies.

Ook in de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks, beide ploegen streden met veel overgave, maar doelkansen forceren was bijna onmogelijk.

Voor de bezoekers kopte Hoes de beste kans naast.

Wezel nam naarmate de match vorderde meer en meer risico's, het ging  zelfs met drie aanvallers spelen, en dropte onophoudelijk hoge ballen in de box maar doelkansen leverde het niet op.

Ook St. Dimpna kon de aangeboden ruimte niet benutten om de zege over de streep te trekken, Michiel Geeraerts knalde de beste kans  voorlangs, naast de verste staak buiten.

In de slotminuut tackelde Wout Raeyen wild op Van Veldhoven die reageerde met een forse duw, de ref trok meteen rood voor de bezoeker terwijl Wout er vanaf kwam met een gele kaart.

Een minuutje later werd de match afgefloten en kwam een keihard werkend St. Dimpna als overwinnaar uit deze topper, die zeker niet hoogstaand was maar toch spannend bleef tot in de slotseconden.

K. S.A.V. vergroot zijn voorsprong op de grote titelfavoriet nu tot 5 punten, maar ook belangrijk in de volgende twee wedstrijden, één puntje is voldoende voor winst van de eerste periode titel.

Toch zullen we deze week vooral genieten van de 24 op 24 een unicum in de club geschiedenis.

Zondag reist K. S.A.V. naar Laakdal een ploeg waarin we het vorig seizoen serieus  lieten afweten met amper 1 punt op zes.

Gepost op: 15 oktober 2017 om 15.36h