4e PROV 24 maart 2024

KSAV B - Heultje

KSAV wint met 6-1 van Oosthoven (verslag)

K.S.A.V.  -  Oosthoven  6 – 1

Na de 8-3 pandoering in de finale van beker van Geel herpakte K.S.A.V. zich, de bezoekers uit Oosthoven moesten de beker blamage cash betalen.

Vanaf de aftrap nam K.SA..V. het initiatief al was het eerste gevaar van de bezoekers, op een te korte terugspeelbal van Lars Luyckx moest doelman Tim van der Auwera alles uit z’n kast halen om onheil
te voorkomen.

Algauw werd de aanvalslust van St. Dimpna beloond, bij een geloste vrije trap van Lars Luyckx stond Lukas Vandecruys op de goede plaats om binnen te duwen 1-0 na 10 minuten.

K.S.A.V. bleef op z’n elan doorgaan met kansen voor Guy Peeters en Lukas Vandecruys terwijl een knal van
Robin Lievens op dubieuze wijze (handspel ???) van de lijn werd gehaald.

Even voor het halfuur verdubbelde K.S.A.V. de score meer dan verdiend, na een fantastische run van Tom Jeurissen vanop eigen speelhelft kon Guy Peeters simpel binnen leggen.

Daarna werd St. Dimpna even opgeschrikt, Kevin wouters en Lukas vandecruys moesten immers met kwetsuren binnen enkele minuten vervangen worden, hiervan profiteerde Oosthoven optimaal, Boeckx trapte de aansluitingstreffer overhoeks binnen 2-1.

Toch besliste K.S.A.V. nog voor het rustsignaal de wedstrijd, de ingevallen Kobe Mertens kopte een vrije trap van Lars Luyckx onhoudbaar binnen 3-1 en de door Robin Lievens vrijgespeelde Tom Jeurissen lobde de 4-1 ruststand mooi over de bezoekende doelman binnen.

Na de pauze verwaterde de match, de onmondige bezoekers probeerden wel wat aan de achterstand te doen maar K.S.A.V. portier Tim Van der Auwera werd nooit echt onder vuur genomen.

Het was integendeel St. Dimpna dat de beste kansen kreeg.

Zo werd Tom Jeurissen in laatste instantie gestuit door doelman Jacobs, Guy Peeters knalde de rebound mooi binnen 5-1.

Lars Luyckx legde met een knappe vrije trap de niet eens overdreven 6-1 eindscore vast.

Een deugddoende eerste thuisoverwinning van K.S.A.V. dat met 8 op 15 op een geslaagde competitie start kan terugblikken.

Zondag maken we de verplaatsing naar medepromovendus Blauberg.