IN  DE  PERS

SINT – DIMPNA  BOOG  ACHTERSTAND  OM

Sint – Dimpna  -  Zammel  2 – 1

De Geelse derby tussen S.A.V. Sint – Dimpna en F.C. Zammel was in ieder geval een goede zuurstofkuur voor de niet zo talrijk opgekomen supporters. Maar zeker niet voor de Sav – kassier. Die telde slechts een kleine honderd betalers …..

Van voetbal was begrijpelijk niet veel sprake op het vrij gladde terrein. Toch één voordeel voor de kijkers, die op het ondergesneeuwde veld heel goed het spel konden volgen, omdat er met een rode bal werd gespeeld. Maar van lijnen viel geen spoor meer te bekennen. Gelukkig kon scheidsrechter René Mallants rekenen op zijn twee grensrechters en op 22 sportieve spelers.

St. – Dimpna schoot fel uit de startblokken in het eerste kwartier. Doelman Swa Helsen diende zich tot tweemaal toe fel te reppen om de goed geplaatste kopballen van Luk Geukens en Ivo Vandeweyer uit de hoek te halen. Na twintig minuten ging Zammel beter meespelen. Tien minuten voor rust trok Roger Eelen de bal mooi voor doel, waar de ongedekte Eddy Mannaerts rustig kon binnen schieten.

Drie minuten later was het ei zo na zelfs 0 – 2. Een afstandschot van Guy Aerts plofte tegen de dwarsligger en Eddy Mannaerts kopte de rebound in de handen van doelman Ronny Van de Weyer.

Na de hervatting beging Zammel de fout de krappe 0 – 1 te gaan verdedigen. SAV bleef maar komen en het onvermijdelijke gebeurde. Karel Vannuffelen scoorde na een uur spel de gelijkmaker. Zammel groef zich nog meer in en hield stand tot acht minuten voor tijd.

Toen zette Ivo Vandeweyer met een boogballetje doelman Helsen op het verkeerde been. Wie zei daar ook weerdat de aanval nog steeds de beste verdediging is? …….

Scheidsrechter:    René Mallants leidde voor 100 kijkers

Doelpunten:   34’ Eddy Mannaerts 0 – 1;  62’ Karel Vannuffelen 1 – 1;                                      82’ Ivo Vandeweyer 2 - 1

St. – Dimpna:    Ronny Van de Weyer, Karel Gelens, Karel Vannuffelen, Ivo Vandeweyer, Luc Vennekens, Marc Ruts, Jef leysen, Luk Geukens, Marc Gilis, Bart Bens, Luc Gilis.

Uit  Het Nieuwsblad van Geel              Karel Van Heuckelom                20 januari 1984

Gepost op: 3 maart 2011 om 8.48h