KSAV A - Lille B

4e PROV 28 april 2024

KSAV B - Houtvenne B

KSAV A 5-0 St Job (verslag)

Na een mindere wedstrijd (en resultaat) tegen White Star Schorvoort herpakte de thuisploeg zich tegen St. Job de vierde in het klassement (met één puntje minder) door met wervelend voetbal een 5-0 zege te boeken.

Reserve doelman Thijs Engelen en aanvaller Wout Jacobs waren niet fit geraakt voor deze topper in 2° provinciale, doelman Bram van Asten komt op de bank plaats nemen.

De thuisploeg startte gemotiveerd aan de wedstrijd waar Pieter Michiels en Ward Gielis ten op zichtte van vorige in de ploeg kwamen i.p.v. Niels van Tillo en Stijn van Gemert.

Na 3’ een eerste kans voor St Job , maar de poging mist precisie en gaat over en naast .

Enkele minuten later gaat een vrije trap van Wouter Vosters meteen voor doelgevaar zorgde.

Minuut elf knappe actie tussen Kevin Janssens en Nico Hoes, deze laatste knalt de 1-0 tegen de netten.

20ste minuut. Corner Kevin Janssens en Kieran Daems kopt binnen, de scheidsrechter keurt de treffer af omwille van (héél) lichte duwfout.

De daaropvolgende corner wordt door Thijs Lijnen in de kluts binnen gefrommeld 2-0.

Op het halfuur zorgde Kevin Janssen met een verre lobbal voor de volgende doelpoging.

Glenn Baeten gaat goed plat maar kan de bal niet klemmen. De spits is goed gevolgd en kan profiteren van de losse bal en zo de aansluitingstreffer binnen leggen maar deze wordt terug gefloten in offside.

Onze gasten blijven dan doordrukken en er volgen kansen voor Ward Gielis en Nico Hoes.

Een schot van Nico Hoes suist over en een afgeblokte poging wordt door de bezoekende doelman juist over de lat geduwd.

Ook een volley van Pieter Michiels spat uiteen op de  lat.

De thuisploeg leverde een prima eerste helft af en mooi verzorgd voetbal.

KSAV echt wel baas en na stevig opzitten van Ward Gielis , krijgt Kieran Daems de bal toegespeeld, deze laat de bal mooi door zijn benen lopen waardoor Kobe Stokmans helemaal vrij staat en na één minuut de 3-0 overhoeks binnentrapt.

De voet gaat niet van het gaspedaal en enkele minuten later voorzet vanop links waar men  Kieran Daems voor doel vindt en die tikt de 4-0 binnen.

Bij deze treffer loopt Kieran een blessure op en moet noodgedwongen vervangen worden , Niels van Tillo kom in zijn plaats. Hopelijk valt de kwetsuur mee.

Wouter Vosters loopt nog tegen een gele kaart op.

Op het uur is er nog een gevaarlijk schot van Nico Hoes.

Enkele minuten applaus vervanging van Kevin Janssens en Brent Biesemans komt zijn plaats.

St Job steekt ook nog eens de neus aan het venster en Mitch Vanbosch dwingt Glenn Baeten tot een niet al te moeilijke redding .

KSAV blijft heer en meester met doelkansen voor Ward Gielis en Wouter Vosters.

Ward Gielis kan zijn goede partij ook verzilveren met een knap doelpunt 5-0.

Ook een poging van Pieter Michiels gaat voorlangs.

Pieter Michiels mag enkele minuten voor het einde gaan rusten en Sander Bosmans komt in zijn plaats.

Sander staat er nog maar juist op of zijn kopbal gaat bijna binnen.

KSAV speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen tegen een voetballend St Job en verstevigd zijn plaats in de top drie van het klassement.

Zaterdag 5 november om 20u00 gaan we op verplaatsing naar het L. De Winter stadion van Brasschaat.