4e PROV 24 maart 2024

KSAV B - Heultje

KSAV 5-0 VC Poederlee

St. Dimpna zette orde op zaken na het verlies in Arendonk, Poederlee mocht de rekening betalen met zware forfait cijfers.

Vanaf de eerste minuten was het duidelijk dat K. S.A.V. de zwakke prestatie van vorige week wilde uitwissen.

Bij de bezoekers was het meteen alle hens aan dek, er waren goed vijf minuten gespeeld wanneer Niels Bekkema een hoekschop via de paal in doel kopte.

K. S.A.V. bleef verder opzoek gaan naar doelpunten, het voetbalde ook heel wat kansen bij elkaar maar Michiel Slaets , Guy Peeters, Kevin Mertens en Pieter-Jan Appels besloten naast of over het doel, ofwel was de bezoekende doelman paraat.

Op het einde van de eerste helft werd de aanvalsdrang van St. Dimpna alsnog beloond, een knappe actie van Najim Amezian bracht Sepp De Roover los voor de Poederlee – portier, Sepp omzeilde het laatste obstakel en legde de bal in het lege doel.

Vijf minuutjes later opnieuw een knap opgezette aanval via heel wat stationnetjes, Kevin Wouters, Dries Daems, en Guy Peeters loodsten Sepp De Roover door de bezoekende verdediging en Sepp krulde de bal schitterend voorbij doelman Luyten in doel.

Deze 3-0 voorsprong aan de rust was een mooie beloning voor een aanvalsdriftig K. S.A.V. dat de bezoekers geen enkele kans gunde.

In de tweede helft was het aanvankelijk heel wat minder, St. Dimpna liet het tempo zakken en Poederlee kon hier van profiteren om wat meer weerwerk te bieden.

K. S.A.V. had nog wel veel balbezit maar doelkansen waren er nauwelijks te bespeuren, Guy Peeters trapte een dot van een kans naast en Dries Daems kon een strakke voorzet van Robin Wellens niet binnen glijden.

Poederlee kon K. S.A.V. doelman Simon Stappaerts éénmaal echt bedreigen een vrije schop van Hermans scheerde net over de lat.

In het laatste kwartier drukte St. Dimpna nog eens door, Guy Peeters speelde knap Dries Daems aan en deze legde nummer vier in doel.

Het orgelpunt van de match was voor Sepp De Roover, aangespeeld door Kevin Wouters lobde hij de bal vanop 25 meter prachtig over de bezoekende keeper in doel.

Met deze duidelijke cijfers tegen een weliswaar zwak Poederlee kan St. Dimpna met een gerust gemoed de winterstop ingaan en zich voorbereiden op een spannende terugronde.

K. S.A.V. staat stevig in de top vijf en het vooropgestelde doel; een ticket voor deelname aan de eindronde blijft binnen bereik.

Op woensdagavond 28 december speelt K. S.A.V. een oefenwedstrijd in het “Sultan stadion” tegen de buren uit Retie, aanvang 19u30.