4e PROV 24 maart 2024

KSAV B - Heultje

KSAV 3-1 Gierle

St.-Dymphna had heel wat last om tegen een sterk Gierle de drie punten thuis te houden.

Vooral in de eerste helft waren het de bezoekers die de lakens uitdeelden en meermaals gevaarlijk voor het K. S.A.V. doel opdoken.

Delsemme en Hakkens deelden de eerste speldenprikken uit, toch was het K. S.A.V. dat na dik tien minuten de beste doelkans kreeg.

Gierle - doelman Snoeys pakte met een geweldige redding de fikse kopslag van Guy Peeters.

De bezoekers bleven naarstig opzoek gaan naar de openingstreffer, K. S.A.V. – doelman Glen Baeten moest meerdere malen redding brengen op pogingen van Hakkens, Delsemme, Moussaoui en Van Peel.

Op het halfuur kwam Gierle dan ook niet onverdiend op voorsprong, op de vrije trap van Wim Van Peel was de K. S.A.V. portier kansloos.

St.-Dymphna had het moeilijk maar kwam vijf minuten voor rusten verrassend langszij.

Een strakke vrije trap van Lars Luyckx werd knap binnen gekopt door Niels Bekkema , en vlak voor rusten kwam K. S.A.V. nog bijna op voorsprong, Michiel Slaets kon de reuzenkans echter niet verzilveren.

Al bij al mocht St.-Dymphna met deze 1-1 ruststand niet klagen, in deze voor de supporters aangename en aan een hoog tempo betwistte eerste helft.

Ook in de tweede helft begonnen de bezoekers het best, maar de K. S.A.V. defensie had de bezoekende aanvallers nu veel beter in hun grip.

De beste kans in het vierde kwart was voor K. S.A.V. , Guy Peeters was echter te verrast om te besluiten.

Op het uur werd bezoeker Delsemme terecht uitgesloten , waardoor K. S.A.V. meer en meer het initiatief nam.

Toch was het lang wachten op doelkansen, pas in de laatste tien minuten drukte St.-Dymphna echt door.

Michiel Slaets, Guy Peeters en de ingevallen Edouard Veeckmans waren dicht bij de tweede treffer, maar de Gierle – doelman had telkens het laatste woord.

Vijf minuten voor affluiten scoorde Guy Peeters het verlossende tweede doelpunt, na een strakke voorzet van Lars Luyckx kopte Guy de bal staalhard tegen de netten.

Gierle zette in de slotminuten nog een wanhoopsoffensief in, en doelman Glen Baeten moest alles uit de kast halen om een schot van Janssens te pareren.

Eduoard Veeckmans plaatste het orgelpunt van deze goede wedstrijd, hij rondde een knappe actie tussen Sepp De Roover en Guy Peeters af en zette daarmee de 3-1 eindstand op het scorebord.

De bezoekers eindigden de wedstrijd met z’n negenen, Hakkens werd wegens mekkeren nog uitgesloten met een tweede gele kaart.

Een moeizame en misschien gevleide overwinning voor K. S.A.V. St.-Dymphna dat er samen met Gierle een attractieve match van maakten, deze wedstrijd was zeker reclame voor het provinciale voetbal.

Volgende zondag maakt K. S.A.V. de verplaatsing naar promovendus K.S.K. Sefa Herentals.