4e PROV 24 maart 2024

KSAV B - Heultje

Rauw 2-2 KSAV B (verslag, uitslagen 4E)

Na twee ongelukkige nederlagen trekken we met een bang hartje naar het tweede gerangschikte KVV Rauw.

KSAV begon goed aan de wedstrijd , het veldspel was voor de thuisploeg maar het aanvallend viertal (Jens Vanhorebeek , Jonathan Heymans , Junior N'Zo en Akash Michiels) counterde steeds gepast.

Aan de overzijde was de thuisploeg gevaarlijk via Van Reet en Perkins waar de KSAV flankverdedigers Tibeau Lievens en Araouchi hun handen vol hadden om de ruimtes dicht te houden.

Op het zwabberend schot van Van Roey had KSAV doelman Simon Stappaerts een sterke redding in huis.

Op het halfuur bracht een snelle tegenaanval met Arthur Van de Plas en Jens Vanhorebeek, Jonathan Heymans in stelling en deze bracht het jonge KSAV op voorsprong.

0- 1 Jonathan Heymans ('30)

De thuisploeg schakelde een tempo hoger maar steeds zat er wel een voet of hoofd tussen om KSAV met een kleine voorsprong de rust in te gaan.

Gele kaart Jonathan Heymans ('35).

Vervanging tijdens de rust Jens Cuyvers kwam de moegestreden Araouchi vervangen op de rechter kant.

Vlak na de aftrap een misstasten van thuisdoelman Dirx en Junior N'Zo was er als de kippen bij om de voorsprong te verdubbelen (0-2).

0-2  Junior N'Zo ('47)

Na dit doelpunt volgende een heuse stormloop van Rauw en wist Jens Cuyvers met een spectaculaire omhaal een gemaakt doelpunt juist voor de doellijn te keren.

Na 55 minuten scoorde Indy Perkins de verdiende aansluitingstreffer voor Rauw 1-2.

Stef Biesemans en Arthur Van de Plas probeerde de ruimtes te belopen maar na 66 minuten pech voor KSAV want een afgeweken schot van Lennert Wils verdween via een been in het doel 2-2.

Florian Synaeve komt na 70 minuten Michiels Akash aflossen.

De thuisploeg zette alles op alles maar het centrale verdedigings duo Stef Bens en Vincent Wellens stonden goed te verdedigen.

Gele kaart Stef Bens ('79).

Jarne Verhaert komt in de plaats van de hardwerkende Jens Vanhorebeek ('81).

De zwart/witten konden niet meer tegen prikken en 5 minuten voor het einde floot de scheidsrechter tot ieders verwondering een penalty voor de thuisploeg na een geharrewar.

Simon Stappaerts stopte met een fantastische parade de elfmeter.

Het blijft bibberen tot minuut 98 als scheidsrechter Verluyten eindelijk de wedstrijd affluit.

Prima resultaat en eindelijk een puntje tegen een ploeg uit de top vijf.