4e PROV 28 april 2024

KSAV B - Houtvenne B

Punt Larum 1-1 KSAV A (verslag & foto's)

Zwakke derbypartij van beide ploegen met weinig animo.

Nochtans begon de partij sensationeel en legde de scheidsrechter na een minuut de wedstrijd al stil.

Geen hooliganisme, geen vuurwerk maar Punt/Larum had de vier cornervlaggen vergeten te plaatsen (nog nooit gezien!).

Geen ex. KSAV spelers in de basis van de thuisploeg, maar Punt/Larum nam de beste start en kwam in eenrommelige fase (na slecht verdedigen) via Jens Dausy na zes minuten op voorsprong 1-0.

KSAV reageerde meteen, na een knappe combinatie tussen Stijn van Gemert- Nico Hoes schoof Kobe Stokmans de bal netjes binnen 1-1.

De wedstrijd kabbelde rustig verder (misschien speelde de warmte een rol), doelman KSAV Glenn Baeten kwam telkens gevat tussen zonder grote kansen weg te geven.

Te weinig ideeën in het middenveld en te paniekerig achteraan en dus hopen we na de pauze op beterschap.

Slappe koffie gekregen tijdens de rust, KSAV probeerde de bal goed rond te spelen maar door te veel ruimte weg te geven en te veel balverlies brachten we de thuisploeg terug in de wedstrijd.

Gelukkige konden we rekenen op een puik keepende Glenn Baeten zodat we geen tegentreffer aangesmeerd kregen.

Met Wout Jacobs en Kieran Daems i.p.v. Stijn van Gemert en Toon Loenders proberen we meer druk te zetten.

De partij eindigt op een gelijkspel waardoor beide teams ongeslagen de tweede wedstrijd van de competitie aanvangen.

Gele kaart voor Siebe Leysen (’82) in een faire derby.

KSAV speelt zaterdag 10 september om 19u00 haar eerste thuiswedstrijd in het Sultanstadion.