Laatste nieuwsitem:

VV Laakdal 1-3 KSAV (verslag & foto's)

K. S.A.V. St. - Dymphna pakt eerste periode titel met maximum van de punten.

Het heeft weinig gescheeld of St. Dimpna was zijn maximum kwijt bij middenmoter Laakdal dat geweldig uit de startblokken schoot.

In het eerste kwartier trof de thuisploeg immers tot driemaal toe het doelkader, in de derde minuut pegelde Lars Gielis op de paal, een paar minuten later was er een knappe kopbal van Jonas Gielis maar via de vingertoppen van K. S.A.V. doelman Glenn Baeten belandde het leer opnieuw op de paal terwijl ook Van Bael zijn schot via de paal naast zag gaan.

St. Dimpna moest even bekomen van al dat aanvallend geweld en kon enkel dreigen met een kopbal van Niels Taels die over het thuisdoel  ging.

Wanneer ook Kenis nog eens los voor de K. S.A.V. kooi verscheen had de thuisploeg allang een voorsprong verdiend maar opnieuw lag de K. S.A.V. portier in de weg.

En zoals dikwijls gebeurt als je de kansen niet benut werd er gescoord aan de overkant, een mooi opgezette aanval via Kevin Mertens , Lars Luyckx en Michiel Slaets werd knap afgewerkt door Michiel Geeraerts.

Deze onverdiende  achterstand sneed de thuisploeg blijkbaar de adem af,

St. Dimpna nam de match resoluut in handen.

Sepp De Roover speelde Niels Taels vrij voor het Laakdal doel maar ditmaal was thuisdoelman Coomans de winnaar.

Op een teruglegger van Niels Taels knalde Michiel Geeraerts in het zijnet, en ook Sepp De Roover poeierde een mooi kans voorlangs buiten.

Vlak voor rusten counterde de thuisploeg nog eens gevaarlijk maar het schot van Convalle belandde recht in de armen van de K. S.A.V. goalie.

De 0-1 stand aan de rust was dan ook erg gevleid voor St. Dimpna.

Na de pauze begon K. S.A.V. veel gretiger en dat resulteerde al gauw in de nodige doelpunten.

St. Dimpna had maar een tiental minuten nodig om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen.

Sepp De Roover bediende Michiel Slaets die met een machtige volley de 0-2 binnen knalde.

Enkele minuten later dribbelde Michiel Geeraerts zich voorbij alles en iedereen maar trapte vervolgens de bal over de lege Laakdal kooi.

De K. S.A.V. supporters waren amper bekomen van deze ongelooflijke misser wanneer Niels Taels een verre ingooi verlengd voor doel en Michiel Slaets er als de kippen bij is om z'n tweede van de namiddag binnen te tikken, 0-3 en match gespeeld.

Daarna controleerde St. Dimpna de wedstrijd zonder veel problemen en viel er voor de supporters nog weinig te beleven.

Tot een kleine tien minuten voor affluiten er nog wat sensatie volgde,

Kevin Mertens veroorzaakte een strafschop, die door tussenkomst van de vlaggeman maar liefst twee maal moest hernomen worden, bij de derde poging trapte Kenis de eerredder binnen.

De negende opeenvolgende zege van K. S.A.V. kwam echter niet meer in gevaar, waardoor St. Dimpna de eerste periode titel pakt en nog steeds met het met het maximum aantal punten het klassement aanvoert.

Zaterdag komt Zwaneven dat onverwacht verloor van Mol  op bezoek in het Sultan Stadion.

Gepost op: 23 oktober 2017 om 16.33h