wedstrijdbal: Zaterdag

4e PROV 24 maart 2024

KSAV B - Heultje

KSAV 1-4 Eendracht Termien (verslag & foto's)

St. Dimpna kon ondanks de afgetekende nederlaag met opgeheven hoofd het terrein verlaten, het was op uitzondering van het laatste kwartier de evenknie van het naar 3de amateurklasse gepromoveerde Eendracht Termien.

Met veel lef begon K. S.A.V. aan deze wedstrijd, St. Dimpna dwong ook de eerste doelkans af, Michiel Geeraerts strandde op de goed uitgekomen doelman.

De bezoekers antwoorden dadelijk, Glenn Baeten stopte bezoeker Jeunen af, maar een minuutje later opende diezelfde Jeunen met een knappe lobbal toch de score.

St. Dimpna was niet aangeslagen en bleef vrank en vrij in z'n kansen geloven nieuwe spits Niels Taels kreeg een prima kopkans maar alweer pakte de Termien doelman uit met een prima redding.

Op het halfuur kwam K. S.A.V. op gelijke hoogte, op voorzet van Robin Wellens haalde Sepp De Roover inéén tijd uit, doelman Bruno pareerde de knal maar de goed gevolgde Niels Taels schoof van kortbij de gelijkmaker binnen.

De laatste kans van deze aangename eerste helft was voor Termien, Jeunen legde de bal panklaar voor Yildiz maar deze knalde hoog over.

In de tweede helft aanvankelijk eenzelfde spelbeeld, de twee ploegen bleven opzoek gaan naar de overwinning, maar de verdedigers bleven voorlopig baas over de aanvallers.

Stilaan echter begon Termien de druk op het St. Dimpna doel te verhogen.

Een kwartier voor affluiten viel de beslissing, Niels Taels verscheen los voor de Termien doelman maar kon deze uitgelezen kans niet verzilveren, in de daar opvolgende tegenaanval scoorde Uenaerts de 1 - 2.

St. Dimpna probeerde nog terug te komen maar in de laatste vijf minuten zorgden Ulenaerts en Jeunen voor een overdreven 1 - 4 score.

Al bij al een hoopgevende prestatie van K. S.A.V. dat  zich een verre verplaatsing naar Doornik bespaart en zich in alle rust verder kan voorbereiden op de competitiestart.