4e PROV 28 april 2024

KSAV B - Houtvenne B

White Star 1-0 KSAV A (verslag)

White Star Schorvoort op bezoek, steeds een speciale match op een erg klein terrein.

De nummers één en twee in het klassement tegen elkaar , White Star won thuis reeds met 8-2 tegen Weelde (momenteel samen met White Star eerste in het klassement)  en met 6-0 tegen Sint Job (momenteel vierde in het klassement), dus het beloofde een moeilijke verplaatsing te worden.

Het eerste kwartier startte KSAV het best maar in de beginfase vergat Kevin Janssens af te drukken.

Na tien minuten kopte Nico Hoes naast en ietsjes later draaide Nico zich mooi van zijn man weg en juist voorlangs.

De thuisploeg zat kort op de huid van onze KSAV spelers en na 25 minuten kopt Rens Janssens na corner de 1-0 binnen voor White Star.

Minuut krijgt de snelle Vermeiren een unieke kans op de voorsprong te verdubbelen.

KSAV doelman moet nog twee keer gepast ingrijpen na twee lobballen.

We gaan rusten met de kleinste achterstand tegen een gretige thuisploeg waardoor KSAV te weinig duelkracht tegenoverstelt.

Na rusten legt White Star  direct de pees erop en is meteen dreigend na de pauze.

Enkele minuten later is er een afstandsschot van Nico Hoes dat gevaarlijk is.

Een vrije trap van W.S. speler Mathieu Thomas zorgt voor gevaar.

De thuisploeg blijft voor dreiging zorgen en KSAV speelt niet meteen zijn beste wedstrijd.

Wouter Vosters kan met een vrije trap de thuisdoelman op de proef stellen.

Ook Glenn Baeten moet met een gele kaart tot gevolg nog tussenkomen op een tegenaanval van White Star.

Ward Gielis komt Stijn van Gemert vervangen.

Ward komt goed in en slalomt voorbij zijn rechtstreekse tegenstander maar er kan niemand afwerken voor doel.

KSAV drukt een tiental minuten de thuisploeg op hun eigen helft met een kans aan de tweede paal voor Kieran Daems.

White Star probeert op de counter tegen te prikken.

Gele kaart Niels Bodard.

KSAV blijft drukken, corner van Nico Hoes tot bij Kevin Janssens maar diens schot beland op de paal.

Ook een harde knal van Nies Bodard, juist over zorgt voor de nodige dreiging.

Dan zijn het de Turnhoutenaren die in de laatste vijf minuten nog gevaarlijk zijn , Vermeiren voorbij Glenn Baeten maar de spits van White Star trapt onbegrijpelijk naast.

In de slotminuut moet Glenn nogmaals redding brengen.

Gele kaart Thijs Lijnen.

We zijn de eerste plaats kwijt aan White Star en Weelde.

Volgende zaterdag om 19u00 staan de derde (KSAV) en de vierde (St. Job) in het klassement in het Sultanstadion tegen elkaar.

Gepost op: 23 oktober 2022 om 19.54h