4e PROV 24 maart 2024

KSAV B - Heultje

Winst in Zwaneven brengt KSAV naar de derde plaats

Zwaneven  -  K.S.A.V.  1 – 3

Na een felbevochten overwinning klimt K.S.A.V. naar een onverhoopte derde plaats in de rangschikking.

St. Dimpna domineerde de eerste helft, maar op een zwaar terrein was het moeilijk voetballen.

Niet te verwonderen dus dat de gevaarlijkste acties uit stilstaande fases vielen.

Op het halfuur luidde de vrijetrap  van Lars Luyckx de openingstreffer in, via de lat belandde de bal bij Lukas Vandecruys die de 0-1 binnen knalde.

Even later werd Tom Jeurissen na een lange rush foutief gestuit, Lars Luyckx schilderde de vrijetrap op het hoofd van Kobe Mertens en meteen stond de 0-2 ruststand op het scorebord.

Na de pauze tapte de thuisploeg uit een ander vaatje, met gevechts voetbal en veel lange ballen in onze backlijn zorgde zij constant voor doelgevaar.

Doelman Tim Van der Auwera moest enkel keren gevat redding brengen.

Na een kwartiertje luwde de storm en kreeg Tom Jeurissen tot tweemaal toe de kans om de thuisploeg uit te tellen.

Deze gemiste kansen braken St. Dimpna bijna zuur op, wanneer Zwaneven vijf minuten voor affluiten toch kon scoren via Cuypers.

In de slotminuut moest de K.S.A.V. doelman noch alles uit de kast halen om de gelijkmaker van Wens te voorkomen.

Na een lange ren vanop eigen speelhelft zorgde Tom Jeurissen in de toegevoegde tijd voor de geruststellende  1-3 in deze zwaar bevochten 2de helft.

Na deze 12 op 12 bezetten we een onverhoopte 3de plaats in het klassement, waardoor er de volgende twee weken absolute toppers gespeeld worden.

Zondag komt Oud-Turnhout op bezoek in het Sultan stadion en dan volgt de grote derby in Beekhoek.