KSAV B - Heultje

KSAV 1-1 Zwaneven

K.S.A.V.  -  Zwaneven  1 – 1

Zwaneven startte zeer sterk en was in de eerste helft veruit de betere ploeg.

Al in de eerste minuut kwam K.S.A.V. goed weg wanneer Karl Fisette een voorzet maar nipt naast kopt.

Daarna kon St. Dimpna rekenen op een secure Steven Cuyvers en een beresterke doelman Tim Van der Auwera.

De kansen voor Zwaneven stapelden zich op maar de K.S.A.V. doelman speelde zich ettelijke keren in de kijker met enkele fameuze reddingen.

Zo stopte hij tot twee keer toe de doorgebroken Dylan Van Aarle af, wist hij raad met de gevaarlijke vrije trappen van Jeroen Kerremans en had hij een fantastische reflex op een dichte knal van Mathias Deproost.

St. Dimpna kon in de eerste helft tweemaal gevaarlijk uitbreken.

Op het kwartier legde de door gebroken Guy Peeters de bal af voor Lars Luyckx maar een terug gekeerde
Zwaneven verdediger bracht in extremis redding.

Vlak voor rusten bediende Dries Daems de vrijstaande Kevin Wouters maar de Zwaneven portier haalde
de bal knap uit zijn doelvlak.

In de tweede helft kan K.S.A.V. gelijke tred houden met Zwaneven, al blijven de bezoekers wel het gevaarlijkst.

St. Dimpna toont voldoende inzet en grinta, maar het spel is te slordig om echt gevaarlijke kansen af te dwingen.

Twintig minuten voor affluiten openen de bezoekers niet onverwacht de score, een bal al dan niet over de zijlijn zorgde even voor twijfel in de K.S.A.V. defensie en nu had K.S.A.V. doelman Van der Auwera geen verhaal tegen de schuiver van Mathias Deproost 0-1.

St. Dimpna begon dan aan een wanhopig slotoffensief en ging met man en macht aanvallen.

De beloning volgde in de 83ste minuut, een snedige en mooie aanval via Steven Cuyvers en Guy Peeters werd meedogenloos afgewerkt door Lukas Vandecruys 1-1.

Beide ploegen zochten nog voluit naar de drie punten, maar na het laatste fluitsignaal was het vooral K.S.A.V. St. Dimpna dat opgelucht adem haalde en uiterst tevreden was met de puntendeling.

Zaterdagavond reizen we naar Oud – Turnhout de titel concurrent van Beekhoek.