KSAV A - Lille B

4e PROV 28 april 2024

KSAV B - Houtvenne B

KSAV 2-3 Blauberg

Verrassend maar zeker niet onverdiend kwam staartploeg Blauberg de overwinning wegkapen in het Sultanstadion en nam daarmee drie uiterst belangrijke punten mee huiswaarts.

In de aanvangsfase kreeg K.S.A.V. via Guy Peeters een uitgelezen kans om op voorsprong te komen maar het schot van Guy was te zwak om de bezoekende - portier te verrassen.

Daarna was het Blauberg dat de plak zwaaide, de thuisploeg klungelde erop los en had geen antwoord op de agressieve speelstijl van de bezoekers.

Niet verwonderlijk opende Blauberg iets over het halfuur de score, op een scherpe vrije trap reageerde Thimothy Saenen veel alerter dan de K.S.A.V. verdedigers en doelman Yves Daems mocht zich omdraaien. 0 – 1

Vlak voor rusten was er nog een knappe parade nodig van Yves Daems om een kopbal van Vince Bosmans uit z’n doelvlak te weren, waardoor de bezoekers met een verdiende 0 – 1voorsprong de rust ingingen.

Na de pauze was het Blauberg dat een vliegende start nam, eerst miste NieLs Taels tot twee keer toe, maar Raphael Usfu frommelde de bal alsnog binnen 0 – 2 na 48 min.

Voor K.S.A.V. dreigde het zelfs een ware afstraffing te worden, want op het uur knalde Niels Taels de 0-3 binnen en leek de match gespeeld.

In de laatste 25 minuten kwam K.S.A.V. nog erg dicht bij een stunt, doelpunten van Lukas Vandecruys en Robin Lievens brachten de bezoekers serieus aan het wankelen, terwijl doelpunten van Jan Slaets en Robin Lievens wegens twijfelachtig buitenspel werden afgekeurd.

Maar zoals al gezegd namen de bezoekers niet onverdiend de overwinning mee naar huis, de thuisploeg kon zich enkel tonen in het laatste kwart van de match, te weinig en te laat om aanspraak op punten gewin te maken.

Zondag wacht de moeilijke verplaatsing naar Gierle, de ploeg die sedert z’n overwinning op 12 oktober in het Sultan stadion geen enkele wedstrijd meer verloor.