wedstrijdbal: Zaterdag

4e PROV 24 maart 2024

KSAV B - Heultje

Beekhoek 2-0 KSAV

Voor deze derby – topper daagden heel wat supporters op, zij kregen een aangename en spannende wedstrijd te zien die in niets te vergelijken was met de beker finale van half september.

St. Dimpna begon erg scherp, in de eerste vijf minuten kreeg Tom Jeurissen twee schitterende doelkansen.

Bij de eerste werd z’n schot in laatste instantie afgeblokt en even later knalde hij nipt naast.

Daarmee was de toon gezet, beide ploegen streden met open vizier voor de drie punten.

Al was het verrassend Beekhoek dat de score opende, Bram Vangeel kwam ietswat gelukkig in balbezit en plaatste de bal mooi in de verste hoek 1-0 na 16 minuten.

K.S.A.V. was echter niet aangeslagen door deze achterstand en bleef voluit op zoek gaan naar de gelijkmaker.

De Beekhoek – portier keerde een knap schot van Robin Lievens terwijl Guy Peeters , Lars Luyckx en nogmaals Tom Jeurissen pech kenden bij de afwerking.

Beekhoek kon enkel voor gevaar zorgen bij hoekschoppen of vrije trappen maar wonderen moest doelman Tim Van der Auwera zeker niet verrichten.

Met een gevleide 1-0 voorsprong kon de thuisploeg de rust ingaan. Na de pauze was het allemaal wat minder, het beef wel spannend en beide ploegen streden met heel wat inzet , maar heel dikwijls werd de bal blind naar voor gekeild.

Verbeeck voor Beekhoek en Tom Jeurissen voor K.S.A.V. kwamen nog het dichts bij een doelpunt.

Het was spijtig genoeg de ref die de wedstrijd besliste, tien minuten voor affluiten liet hij een duidelijke fout op Hans De Booser onbestraft waardoor Beekhoek kapitein Bram Vangeel ongehinderd z’n tweede doelpunt kon binnen leggen en daarmee de match besliste.

St. Dimpna zette in de  slotfase nog alles op alles maar de sterke Beekhoek defensie bleef overeind.

Een beetje zuur deze nederlaag, want K.S.A.V. St. Dimpna moest geen enkel moment onderdoen voor de koploper, maar een uitgekookt en efficiënt Beekhoek hield de drie punten op Ten Aard.

Zondag sluiten we de heenronde af, in het “Sultan Stadion” zijn we gastheer voor Oevel.