KSAV B - Heultje

KSAV A 4-3 Weelde (verslag,foto's, video, info, uitslagen 2B)

Klik op onderstaande link om de hoogtepunten van KSAV A - Weelde te bekijken via KSAV TV.

/userfiles/files/KSAV - Weelde 19-1-2019.mp4

St. Dimpna en Weelde maakten er een spannend spektakelstuk van, zeven doelpunten en heel wat mooie doelkansen kruiden deze wedstrijd.

Weelde begon het best, Harezlak kon al in de aanvangsminuut gevaarlijk uithalen, via de vingertoppen van doelman Glenn Baeten belandde de bal in het zijnet.

Ook de twee daar opvolgende hoekschoppen zorgden voor hete standjes in de K. S.A.V. rechthoek.

St. Dimpna antwoordde met een flauw schotje van Adi Kamara en een niet ongevaarlijke voorzet van Leeroy Geypen.

Na een dik kwartier miskeek een Weelde verdediger zich op een voorzet van Stef Verwimp, het schot van Michiel Slaets week even af en meteen stond de openingstreffer op het scorebord.

Op een voorzet van Van Breda moest doelman Glenn Baeten alweer gepast optreden, op de daar opvolgende hoekschop kwam K. S.A.V. tot tweemaal goed weg, eerst pareerde de K. S.A.V. doelman de kopbal van Laurijssen en in de herneming trapte Van Raak op de paal.

Dan volgde een razendsnelle tegenaanval van K. S.A.V. Michiel Slaets zette een mooie één twee op met Marijn Steurs en knalde dan de bal in de verste hoek binnen.

Weelde reageerde fel maar de aansluitingstreffer  van Harezlak werd afgekeurd voor een duwfout op K. S.A.V. verdediger Stef Verwimp.

Adi Kamara, Sepp De Roover en Koeks waren in de slotfase nog dreigend maar St. dimpna kon met een toch wel gevleide 2-0 voorsprong de rust ingaan.

In de tweede helft bleven beide ploegen de kansen opstapelen, een goed combinerend Weelde ging dan ook volop op zoek naar de aansluitingstreffer.

Een mislukte voorzet van Van Breda verraste bijna doelman Glenn Baeten, de bal botste tot tweemaal toe op de bovenkant van de dwarsligger.

Na vijftig minuten kregen de bezoekers loon naar werken, Bax profiteerde van zwak verdedigen en tikte de bal simpel binnen.

St. Dimpna antwoordde met een mooie actie van Michiel Slaets, maar het schot van Marijn Steurs werd door de Weelde portier met de voet gepareerd.

Na 55 minuten was alles te herdoen, de snelle Byns verschalkte de K. S.A.V. defensie en bediende de vrijstaande Harezlak die de bal in het lege doel legde.

Enkele minuten later stonden de bezoekers bijna op voorsprong, gelukkig kon Hans De Booser het schot van Elias nog afblokken.

Toch was het St. Dimpna dat opnieuw op voorsprong kwam, Adi Kamara schakelde enkele Weelde verdedigers uit en trapte de bal enig mooi in het hoekje binnen.

Drie minuten later werd Marijn Steurs gehaakt in de grote rechthoek en Adi Kamara zette de penalty vlekkeloos om.

Velen dachten dat de wedstrijd nu in een definitieve plooi lag maar de bezoekers gaven niet op en gingen met veel inzet en goed voetbal opzoek naar de nieuwe aansluitingstreffer.

Koek was er tot driemaal toe dichtbij maar doelman Glenn Baeten was telkens bij de pinken.

In de 90é minuut kwam de aansluitingstreffer er toch, Koek bediende Elias die de bal vanuit een scherpe hoek binnen tipte.

In de absolute slotfase werd het nog bijna 4-4 , een voorzet van Elias werd door Laurijssen onbegrijpelijk naast gekopt.

St. Dimpna kroop door het oog van de naald, een sterk en goed voetballend Weelde had op z'n minst een puntendeling verdiend.

Vrijdagavond wacht er alweer een moeilijke verplaatsing, Balen dat maar net boven de degradatie plaatsten zal absoluut de punten willen thuishouden.