SecretariaatOpen donderdag 23 juni
19u00-19u30

2e Prov 27 juli 2022

19.00u

KSAV A - beloften Lierse

wedstrijdbal:

4e PROV 3 augustus 2022

19.30u

KSAV B - Zichem

wedstrijdbal:

Home
Lid Worden KSAV
Soccer-Online

Laatste nieuwsitem:

verslag 4 : U17 (Zweden) update

Hej Hej,

 

Vrijdag 24 augustus 2012

 

Het is reeds langer geweten dat Geels dialect een internationale taal is. In Zweden zegt men Hej Hej om elkaar te begroeten. Dat woord gebruiken wij dan ook maar om het relaas van vandaag te openen.

Een lichte ochtendtraining, met een uitgebreide drinkpauze en appeltjes die in snel tempo werden geschild. Blessures werden natuurlijk voorkomen door een onderbouwde opwarming. Eentje van het dreamteam moest deze week noodgedwongen de sportacitiviteiten missen wegens liesblessure.

Met een krop in de keel (denken wij) hield hij het zoals gewoonlijk bij assistentie van de trainers en opwarming van de keeper. De technische staf nam mee deel aan de training om de tactische bedoelingen nogmaals te benadrukken. Straks zou de (voorlopig) belangrijkste wedstrijd van hun leven doorgaan. ‘s Middags werd er vis gegeten. Misschien niet de beste keuze voor een wedstrijd die veel energie zou vergen.

Met 43 Gelenaars en 1 Zweed begaven we ons naar het stadion van Vasteroos, de vijfde grootste stad van Zweden. 

Over de tegenstander was tot dan toe weinig geweten.  Vergelijk deze gerust met een U16 uit eerste nationale, waarvan drie Zweeds-nationale spelers. We zagen bij de opwarming al snel welke 3 dit waren.

Na het zingen van de brabançonne werden wimpels uitwisseld en begaven de refree en de lijnrechters zich naar hun plaatsen.  Het dreamteam hield aanvankelijk goed stand. Kansen waren schaars langs beide kanten. Na een zeldzame – wij zijn zeer objectief – doorbraak van een van de SAV spitsen volgde een wereldsave van de Zweedse doelwachter. Supporters veerden recht en geloofden nog in het onmogelijke.

We speelden immers goed mee. Een zware plensbui verstoorde echter de pret. Met een lucky goal openden  de Zweden  de score. Daarvoor had de SAV-goalie al enkele keren moeten tussenkomen. Net voor het rustsignaal moest onze kapitein naar de kant. Zijn tegenstreven raakte hem – al dan niet met opzet- met zijn stuts in het aangezicht. Met z’n tienen was een tweede doelpunt niet te vermijden. Wie dacht dat onze helden aangeslagen uit de kleedkamers kwamen, vergiste zich. Een gemene Zweedse tackle waarbij geen bal in de buurt was hitste de gemoederen op. Onbegrijpelijk bestrafte de Zweedse ref dit slechts met een gele kaart.

Deze onbegrijpelijke beslissing bracht even het SAV team van slag en in een mum van tijd stond het 5-0. Ondanks deze score hadden we allemaal een goed gevoel bij deze wedstrijd.  De Kip curry met rijst smaakten overheerlijk en met een gevuld buikje vatten we avondactiviteiten aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eén team

 

Zaterdag, 25 augustus 2012

 

De nabespreking over de match duurde gisteravond erg lang. Trainers probeerden dit verlies te relativeren. Het was tenslotte maar een oefenmatch en de inzet van de spelers  was enorm.

 

Sommige papa’s lieten Lasse, de uitbater van het hotel,  kennismaken met ‘Duvel’. De mama’s hielden een ladysnight waarbij allerlei cosmetische producten werden gedemonstreerd. De spelers amuseerden zich met liedjes en gezelschapspelen. We oefenden enkele liedjes met Moa, de dochter van Lasse. We stonden perplex van haar fluwelen stem. Morgenavond zou zij haar zangtalent uitgebreid tonen.

 

Om 8.00u stonden we weer aan het ontbijtbuffet. Eens goed uitslapen, zou deugd gedaan hebben. Maar we moesten de planning respecteren. De spelers genoten van hun laatste training in het sportcomplex. Op kunstgras spelen en trainen heeft zo zijn voor- en nadelen. De techniek komt dit zeker ten goede.

Toch de geldschieters van het nieuwe voetbalstadion van SAV maar aanmanen om geen al te zotte kosten te doen. 

 

Na het middagmaal stond Steve ons op te wachten. Hij leerde ons de belangrijkste overlevingstechnieken. Ook het samen-zijn-we-sterk-gevoel werd nogmaals ervaren. Steile rotsen, diepe kloven, gevaarlijke moerassen werden beheerst. Sportieve ouders gingen mee en trachtten het jonge volk te volgen, echter zonder de teambuildingsproeven te ondergaan. Enkele ouders bleven in het hotel en zorgden voor een overheerlijke barbecue.

 

De acts van achtereenvolgens onze spelers, Annemarie, de zoon van Lasse met zijn ongelooflijke goocheltrucks en de zangkunst van Moa, deden niet meteen denken aan een kampvuur, doch eerder aan grote culturele momenten. Na het dreamteamlied gingen we tijdig naar bed.

 

We hebben een onvergetelijke  vakantie achter de rug. Het doel werd ruim bereikt: een hechte vriendschapsband tussen spelers en ouders; kunnen vechten voor elkaar tot het uiterste; een verrassende kennismaking met een land dat we nooit eerder bezochten. Gewoonweg super! We zijn van Jef al lang gewend dat hij de lat erg hoog legt, ook voor de naderende competitie.

 

We zongen dat we steeds de baas zullen blijven. Daar twijfelt niemand nog aan. Nu nog hopen dat de resultaten navenant zijn.

 

   

 

 

 

   

 

 

Confrontatie met hooligans

 

donderdag, 23 augustus 2012

 

We leerden op school dat Stockholm de hoofdstad van Zweden is. Zonder dit aan den lijve ondervonden te hebben, zouden we dit gauw vergeten.

Wij dus naar Stockholm. Precies 123 km van onze verblijfplaats Sullahammer. Vroeg opgestaan, de ploeg met de busjes, de ouders en sympathisanten met auto’s. De spelers bezochten de ‘Globe’.

Dit is een enorme metalen bol (de grootste ter wereld beweerden zij daar) die zich even buiten het centrum bevindt. Aan de buitenkant van deze bol gaat een glazen lift op en neer. Deze biedt een schitterend panorama van Stockholm.

Dicht in de buurt zagen we het oude en het nieuwe nationale voetbalstadion van Zweden. ’s Middags reden we naar het centrum van Stockholm waar we samen met de rest ons lunchpakket verorberden.

In de namiddag bezochten we de oude stad en het koninklijk paleis. Om dit bezoek wat te animeren, kregen we  van de trainers enkele ludieke opdrachten met het fototoestel te vervullen.

Sensatie was er voldoende toen we plots omsingeld werden door een twintigtal politieagenten. Een groep hooligans (wij dus niet, maar héle echte) waren bijna slaags geraakt met hun opponenten.

Vanavond zou er hier een kwalificatiewedstrijd plaatsvinden voorde championsleague. Even filosofeerden en twijfelden we over ‘de zin van het voetbal’.

Maar toen we ’s avonds weer gezellig samenzaten met een kaartspel wisten we het terug. We gingen tijdig slapen. Morgen spelen we onze eerste internationale uitmatch.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trainer hapt naar adem

 

22 augustus 2012

 

De dagelijkse Zweedse training werd enthousiast afgewerkt tussen 10 en 12. Het leek een mooie en aangename namiddag te worden. Er stond een kanotocht op het programma.

 

Ook een aantal moedige en sportieve ouders durfden deze uitdaging aan. Lasse, onze gastheer, bracht ons 8 km stroomopwaarts op de wild schuimende rivier die het woeste landschap doorkliefde.  Na wat stuurproblemen, kreeg toch iedereen de knepen van de stuurmanskunst onder de knie. We jaagden wat wilde ganzen weg en na spetterende wildwatergevechten hielden de muggen het al vlug voor bekeken. De “deet”(straffe muggenmelk) bleef opgeborgen in de rugzak.

Na het nemen van een gevaarlijke waterval kwamen trainers Jef en Luc in de problemen. Het leek wel een Joeri-moment. Een zware takkel in de zijflank deed de kano van de beide trainers wiebelen. De kano pakte te veel water en trainer Jef ging kopje onder en hapte naar adem. Met verenigde krachten kregen we de drenkelingen op het droge.

 

Eind goed al goed. De warme douche en een lekkere Zweedse maaltijd deden ons ontzettend deugd. ’s Avonds kwisten we de ziel uit het lijf. De beste kwissers waren tegen alle verwachtingen in “boys only allowed”. Mede  dankzij de praktische proeven behaalden zij een monsterscore.

 

We kropen vroeg onder de wol om fris de zware uitstap van de volgende dag naar Stockholm aan te vangen.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onze U17 zijn op trainingskamp in Zweden (een klein verslagje).

 

De blijde intrede

 

21 augustus 2012

 

Op eigen tempo raakte iedereen op de bestemming. 

 

De vliegtoeristen kwamen als eerste aan op maandag en konden al meteen kennis maken met de Zweedse gastronomie.

 

Op dinsdag arriveerden ook de busjes- en autotoeristen.

 

We oefenden met veel plezier ons “dreamteam-kamplied” in, dat vooraf door onze huiscomponist in mekaar gebokst was.

 

Een korte training van 1 uur zorgde voor een eerste kennismaking met het mooie surahammerse sportcomplex en met de Zweedse chearleaders.

 

De sfeer was meteen goed.


Gepost op: 27 augustus 2012 om 14.08h

Aantal keren gelezen: 3031

Reacties op dit nieuwsbericht

Er zijn geen reacties op dit verslag.

Reageer zelf

Je moet jezelf inloggen om te kunnen reageren


Lees ook deze nieuwsberichten


Rangschikking 2e Prov


Rangschikking 4e PROV


Dames 4e PROV