4e PROV 24 maart 2024

KSAV B - Heultje

KSAV 3-1 Martinus Halle (verslag + foto's)

St. Dimpna zet z'n zegereeks in 2018 op dezelfde manier verder zoals in afgelopen jaar.

Het was nochtans een moeizame zege, de bezoekers uit Halle kwamen zeker in de eerste helft verrassend sterk voor de dag, pas in het slotkwartier moesten ze het hoofd buigen voor een alweer efficiënt KSAV.

De winterstop zat de St. Dimpna spelers duidelijk in de benen, de match kwam dan ook zeer traag opgang.

Na een klein kwartier wat over en weer gemodder was de eerste degelijke KSAV aanval goed voor de openingstreffer.

Na een knap opgezette aanval via Sepp Dr Roover en Michiel Geeraerts werd Niels Taels foutief afgestopt in de grote rechthoek, Niels zelf zette de penalty vlekkeloos om.

Wie gehoopt had na deze openingstreffer KSAV beter ging spelen kwam bedrogen uit, St. Dimpna bleef slordig voetballen met heel veel balverlies en slechte combinaties.

De bezoekers kregen hierdoor heel wat zelfvertrouwen en kwamen enkele keren gevaarlijk opzetten.

Balverlies vlak voor de eigen rechthoek werd iets voor het halfuur afgestraft door Laplanche met een op dat moment verdiende gelijkmaker.

St. Dimpna had het moeilijk,en kon alleen met enkele afstandschoten die echter meestal het doelkader misten dreigen.

Het was uitkijken voor de scherpe tegenstoten van Halle, die waarschijnlijk onverhoopt maar met een terechte 1-1 tussenstand de rust ingingen.

Na de pauze aanvankelijk eenzelfde spelbeeld, St. Dimpna ging wel iets beter voetballen maar Halle bleef zich uitstekend

verdedigen.

Stilaan kwamen er barstjes in de bezoekende afweergordel, er kwamen kansjes voor Michiel Geeraerts, Niels Taels en Michiel Slaets maar de Halle doelman stond telkens op de juiste plaats.

Het was dan ook lang nagelbijten voor de KSAV supporters die een Arendonk scenario steeds meer zagen opdoemen.

Dikke tien minuten voor affluiten was de opluchting dan ook groot, een voorzet van Robin Wellens werd teruggelegd door Niels Taels en Michiel Slaets trapte  de 2-1 keihard tegen de netten.

Vijf minuten later werden de bezoekers helemaal uitgeteld, topschutter Niels Taels trapte z'n tweede strafschop van de avond perfect binnen en zette met zijn 21ste doelpunt van het seizoen de 3-1 eindstand op het scorebord.

Het was voor de St. Dimpna supporters zeker geen aangenaam kijkstuk, maar de belangrijke overwinning maakt natuurlijk veel goed, de 8-punten kloof op achtervolgers Balen en Wezel blijft zeker intact.

Zondag maken we de verplaatsing naar subtopper Gierle dat op eigen terrein de toppers steeds het vuur aan de schenen legt en al meermaals verrassend uit de hoek kwam.

Gepost op: 7 januari 2018 om 12.56h