SecretariaatOPEN : 18u30-19u30
maandag 27 november

2e Prov 25 november 2023

19.30u

Balen 1-4 KSAV A

wedstrijdbal: Zaterdag

4e PROV 26 november 2023

14.30u

Exc. Vorst 1-1 KSAV B

wedstrijdbal: Zondag

Home
Lid Worden KSAV
Soccer-Online

Laatste nieuwsitem:

VOORLOPIG NOG GEEN VERDERE VERSOEPELINGEN VOOR SPORTEVENEMENTEN

VERSOEPELINGEN NOG EVEN IN DE WACHTKAMER

 

Even temporiseren en een maand lang onze voetbalactiviteiten in de meeste veilige omstandigheden organiseren. Een noodzakelijke manier om warm te draaien richting de naderende competitiestart. 

 

VOORLOPIG NOG GEEN VERDERE VERSOEPELINGEN VOOR SPORTEVENEMENTEN 

 

De veiligheidsraad kwam opnieuw bij elkaar om het te hebben over de zogenaamde fase 5 van de maatregelen die op 1 augustus zou ingaan. Wat al eerder in de lucht hing werd bevestigd: de eerder voorziene versoepeling van de veiligheidsmaatregelen vanaf 1 augustus (fase 5) komt er voorlopig niet door een heropflakkering van het coronavirus. De gezondheidscurve evolueert hierdoor jammer genoeg in de minder goede richting. 

 

PUBLIEK TIJDENS VOETBALACTIVITEITEN 

 

Al vanaf 1 juli is er terug publiek toegelaten tijdens voetbalactiviteiten: 200 personen voor indooractiviteiten en 400 personen outdoor, mits het waarborgen van de veiligheidsmaatregelen. De voorziene verdubbeling van deze aantallen vanaf 1 augustus komt er voorlopig niet. We richten het vizier op 1 september en krijgen zo een maand langer de tijd om warm te draaien richting competitiestart, en om onze voetbalactiviteiten in de meest veilige omstandigheden te kunnen blijven organiseren. We hopen zo samen met onze clubs een steentje bij te dragen in het indijken van de heropflakkering van het covid-19 virus. 

 

Ook de versoepeling voor grotere voetbalstadions (permanente infrastructuren met een zittend publiek) die deze limiet uitzonderlijk konden overschrijden mits goedkeuring van de lokale overheden, wordt niet toegestaan. "We trekken de limieten voor evenementen met publiek voorlopig niet op", aldus Premier Sophie Wilmès. 

 

MONDMASKERPLICHT EN (SPORT)HORECA 

 

Tijdens de veiligheidsraad werd meteen duidelijk dat de mondmaskerplicht wordt verstrengd. Vanaf zaterdag 25 juli wordt het dragen van een mondmasker op heel wat plaatsen verplicht waar de veiligheidsregels niet of onvoldoende kunnen worden gewaarborgd. Vertaald naar de sport én ons voetbal betekent dit dat het publiek bij indooractiviteiten verplicht een mondmasker zal moeten dragen. Voor het publiek bij outdooractiviteiten wordt het dragen van een mondmasker sterk aanbevolen. Zeker als de accommodatie het onvoldoende toelaat om de veilige afstand tussen mensen te bewaren.  

 

Het dragen van een mondmasker in de horeca wordt ook verplicht vanaf zaterdag 25 juli, bij het betreden/verlaten van en het zich verplaatsen in de zaak (vb. naar toilet). Eens men aan tafel zit mag het mondmasker worden afgenomen. Daarnaast zal één iemand per tafel zijn of haar contactgegevens moeten achterlaten om contactopsporing te kunnen vergemakkelijken. Dit zal gebeuren aan de hand van een standaardformulier dat vanaf zaterdag ter beschikking wordt gesteld door de FOD Economie. De horeca-uitbaters zullen de contactgegevens 14 dagen moeten bijhouden en nadien verplicht moeten vernietigen in het kader van de privacywetgeving.  

 

De maatregelen voor sportkantines waren tot vandaag dezelfde als de maatregelen voor de horeca. Het is voorlopig onduidelijk of dit ook nu  het geval zal zijn.  Gedetailleerde info voor de sportsector volgt later.  

 

OPROEP VOOR EEN VEILIGE SPORTBELEVING 

 

Alle eerder genomen, maar nu niet vernoemde, veiligheidsmaatregelen blijven ook na vandaag gelden: de sportbubbel van 50 personen, de veiligheidsregels samengevat in 6 gouden regels, de richtlijnen voor kleedkamers, douches en sportkantines, en de gedragscodes voor de verschillende rollen en functies binnen het voetbal. De gedragscodes zullen na de veiligheidsraad van 23 juli een update krijgen.  

 

We willen ook nog eens uitdrukkelijk alle voetballers, clubs, ouders en supporters oproepen om zich te houden aan de geldende maatregelen. We hebben al veel meer sportieve mogelijkheden dan enkele weken geleden, en gelukkig maar. Maar zolang er geen trefzeker medicijn of geen vaccin is tegen Covid-19, zullen we dus voorzichtig moeten blijven.  

 

Om het met de woorden van Premier Wilmès te zeggen: “we hebben een veldslag gewonnen, maar nog niet de oorlog”. We blijven samen strijden om ons voetbal in de meest veilige en aangename manier mogelijk te maken. Zodat iedere actor zijn of haar hobby met veel passie kan blijven uitoefenen. Daar heeft iedere (jeugd)speler, trainer, scheidsrechter, … recht op en daar doen we het uiteindelijk ook allemaal voor.  


Gepost op: 24 juli 2020 om 13.08h

Aantal keren gelezen: 881

Reacties op dit nieuwsbericht

Er zijn geen reacties op dit verslag.

Reageer zelf

Je moet jezelf inloggen om te kunnen reageren


Lees ook deze nieuwsberichten


Rangschikking 2e Prov


Rangschikking 4e PROV