wedstrijdbal: Zaterdag

4e PROV 24 maart 2024

KSAV B - Heultje

KSAV 4-1 Flandria

Het spreekwoord zegt; goed begonnen is half gewonnen, maar dat geld niet voor de wedstrijd St.-Dymphna – Flandria.

Want net zoals vorig seizoen kreeg K. S.A.V. na een goede start alsnog het deksel op de neus.

St.-Dymphna begon uitstekend en na amper drie minuten opende Kristof Ooms de score, hij nam een een afgeweerde hoekschop vanop de hoek van de grote rechthoek in een keer schitterend op de slof.

Flandria kroop in het eerste kwartier meermaals door het oog van de naald, want nauwelijks was er opnieuw afgetrapt als Kristof Ooms oog in oog met doelman Van Gils komt, z’n schot gaat echter voorlangs.

Later kunnen Jord Sterckx, Guy Peeters en opnieuw Kristof Ooms mooie kansen niet afwerken.

Op het kwartier komt de 2-0 er toch, Guy Peeters houd een bijna onmogelijke bal toch binnen, hij bediend daarmee Kevin Wouters die heerlijk binnen knalt.

Daarna haalt K. S.A.V. de voet van het gaspedaal, de bezoekers komen na 25 minuten voor het eerst aan het St.-Dymphna doel, Hakkens trapt meteen de aansluitingstreffer binnen.

Even later moet de aan het hoofd gekwetste Tom Jeurissen vervangen worden, niet dat Tom zo sterk aan het spelen was maar
meteen verdwijnt alle cohesie uit het K. S.A.V. spel.

Het laatste kwartier in de eerste helft is holderdebolder voetbal, de bal vliegt alle kanten op maar vind
nauwelijks een ploegmaat.

Gerust word er met een 2-1 stand op het scorebord.

In de tweede helft is er weinig beterschap te bespeuren, St.-Dymphna noch Flandria kunnen een degelijke actie opzetten.

We zitten al rond het uur wanneer de bezoekers toch voor het eerste gevaar zorgen, in eerste instantie kan Noeyens nog afgeblokt worden maar uiteindelijk kan hij de gelijkmaker toch scoren.

Flandria ruikt nu meer en bij K. S.A.V. lukt er werkelijk niks meer, een kans van Guy Peeters die met een gelukje de bal in bezit kreeg maar overhaast naast schiet, is alles wat de thuissupporters te zien krijgen.

Flandria daarentegen drukt door en met een heerlijke vrije trap van Keusters en met een snelle counter afgewerkt door Hakkens zetten de bezoekers de 2-0 achterstand om in een 2-4 voorsprong.

Buiten het eerste kwart speelde K. S.A.V. een zwakke partij tegen een ook al niet imponerend Flandria, dat dankzij inzet en wilskracht alsnog de drie punten mee naar Ravels nam.

Hopelijk kunnen we zaterdagavond in Meer na deze tweede nederlaag op rij opnieuw punten sprokkelen. Al zullen we die niet op een presenteerblaadje krijgen van een ploeg die vooral op eigen terrein sterk presteert.