Laatste nieuwsitem:

KSAV - Flandria 3-5

K.S.A.V. St. Dimpna opende 2015 met een bittere maar vooral onnodige nederlaag.

Nochtans begon St. Dimpna vrij goed aan de match.

Al in de 2de minuut mocht topschutter Guy Peeters vrij aanleggen vanop de kleine rechthoek, hij trapt echter
onbegrijpelijk naast.

Twee minuutjes later is het wel prijs, na een lange rush van Tom Jeurissen die de bal panklaar legt voor Robin Lievens 1-0 na 4 min.

Een paar minuten later kan Guy Peeters de score verdubbelen maar nu beland zijn kopbal langs de verkeerde kant van de paal, dit na een voortreffelijke voorzet van Lars Luyckx.

Daarna gaf K.S.A.V. de wedstrijd volledig uit handen, de bezoekers uit Ravels namen het commando over en het was dus niet verwonderlijk dat Robin Hakkens , randje buitenspel, op het halfuur de gelijkmaker tegen de touwen knalde.

1 – 1 na 30 min. Deze tegentreffer schudde de St. Dimpna spelers terug wakker, Steven Cuyvers infiltreerde een paar keer gevaarlijk in de Flandria defensie.

Op slag van rusten bediende hij de volledig vrijstaande Lukas Vandecruys die moeiteloos de 2-1 kon binnen leggen, waardoor K.S.A.V. met een gevleide voorsprong kon rusten.

Na de pauze was het opnieuw St. Dimpna dat het best uit de startblokken schoot, een mooie combinatie tussen Guy Peeters en Dries Daems bracht Tom Jeurissen vrij voor de Flandria kooi, hij besloot overhaast over het open doel.

Op het uur vergrootte K.S.A.V. zijn voorsprong, de kopbal van Guy Peeters werd nog door de Flandria portier
uit z’n doel geweerd maar in de rebound van kon Dries Daems van kortbij de bal over de fatale lijn duwen 3-1 na 60 min.

Hierna ging St. Dimpna op z’n lauweren rusten en dat betaalden ze cash. In amper vier minuten zetten de gasten de achterstand om in een 3-4 voorsprong via Mike Van Engelen in de 70ste en 72ste minuut werd het 3-3.

Daarna was het Robin Hakkens die met een snoeiharde vrije trap in de 74ste min. de 3-4 op het scorebord zette en de thuissupporters maar sip deed kijken.

Het slotoffensief van K.S.A.V. leverde nog wel enkele hete standjes voor het Flandria doel op, maar doelschutter Guy Peeters was niet in z’n dagje en kon het juiste gaatje maar niet vinden.

Het was integendeel Flandria dat in de blessuretijd scoorde, opnieuw Mike Van Engelen rondde een perfecte counter af en zette daarmee de pijnlijke 3-5 op het scorebord.

Een valse start dus voor K.S.A.V. St. Dimpna na de winterstop, zondag in Oosthoven zal er uit een ander en beter vaatje getapt moeten worden willen we de drie punten mee naar Geel brengen.

Ontslagnemende trainer Theo Van de Reyd word volgend seizoen opgevolgd door de alom bekende gelenaar Jos Vanpeel.