wedstrijdbal: Zaterdag

4e PROV 24 maart 2024

KSAV B - Heultje

KSAV 6-1 Bouwel (verslag en foto's))

De topper tussen K. S.A.V. en achtervolger Bouwel was een aangenaam kijkstuk dat aan een hoog tempo werd betwist en op een doelpuntenkermis uitdraaide.

In een gelijkopgaande eerste helft lagen de bezoekers zeker niet onder, Bouwel dreigde als eerste via Huysmans, maar na vijf minuten opende St. - Dimpna de score.

Een hoekschop werd met het hoofd knap aan de eerste paal door Niels Bekkema in doel gedevieerd.

Even later opnieuw een gevaarlijke actie van K. S.A.V. maar Michiel Geeraerts word in verdachte omstandigheden onderuitgehaald, ref Van Gorp laat echter gewoon doorspelen.

De gasten komen daarna beter in het spel, dat levert op het kwartier de gelijkmaker op, eveneens na een corner tipt Van Der heyden de bal tegen de touwen.

Daarna proberen beide ploegen het laken naar hun kant te trekken, Niels Taels wijkt te ver uit en op een knal van Sepp De Roover heeft Bouwel doelman Anthonis een schitterende parade in huis.

De bezoekers zaaien voornamelijk paniek met acties van een vaak ongrijpbare Huysmans maar doelman Glenn Baeten wordt amper aan het werk gezet.

Het is trouwens de K. S.A.V. doelman die een dikke vijf minuten voor het rustsignaal aan de basis ligt van het tweede St. Dimpna doelpunt.

Zijn verre uittrap word knap meegenomen door Michiel Slaets die daarma de ganse Bouwel verdediging te grazen neemt en de bal onder de bezoekende portier in doel schuift.

Vlak voor rusten is er nog een lange dubbelpass tussen Lars Luyckx en Michiel Geeraerts maar jammer genoeg krijgt Michiel de bal niet tussen de palen.

Met deze 2-1 ruststand kan K. SA.V. echter best tevreden zijn en kan de match in de tweede helft nog alle kanten op.

Maar na de pauze stond er geen maat meer op St. Dimpna en de bezoekers werden in alle linies overklast.

Aanvankelijk misten Sepp De Roover (nipt naast), Michiel Geeraerts (redding doelman) en Michiel Slaets die de bal nog aflegde in plaats van zelf te besluiten de kansen, maar op het uur werden de gasten uitgeteld.

Michiel Slaets dribbelde zich door de Bouwel defensie en via de voet van een Bouwel verdediger kap rioleerde de bal in doel.

Het hek was nu van de dam en een moedig Bouwel moest de kelk tot op de bodem ledigen.

Opnieuw na hoekschop trapte Niels Bekkema z'n tweede van de namiddag tegen de netten, topschutter Niels Taels deed eveneens zijn duid in het zakje en tot slot zette Michiel Slaets op aangeven van Yannick Janssens met zijn derde goal de Bouwel netten voor een zesde keer bol.

K. S.A.V. St. Dimpna haalde een belangrijke zege binnen en zadeld de vierde in het klassement nu al  op met een 12 puntenkloof.

Volgende zondag trekt K. SA.V. naar Arendonk de mannen van de Vrij ontfutselden ons vorig seizoen liefst vijf punten , toch kan St. Dimpna mits winst een goede zaak doen, de achtervolgers Balen en Wezel nemen het immer in een rechtstreeks duel tegen elkaar op.

Gepost op: 20 november 2017 om 20.32h