4e PROV 24 maart 2024

KSAV B - Heultje

SK Merksplas 1-4 KSAV A (verslag,foto's, uitslagen 2B)

Eerste uitzege is een feit !

Met een gehavende ploeg (Kevin Mertens, Leeroy Gypen, Yannick Janssens, Siebe Leysen en Michiel Ceelen waren out) nam KSAV meteen het initiatief met in de eerste minuut een dot van een kans van Admir Krajisnic.

Na vijf minuten kwam zwart/wit verdiend op voorsprong toen een uitstekende voorzet van Marijn Steurs iedereen op het verkeerde spoor zette inbegrepen de thuisdoelman en de 0-1 was een feit.

Na tien minuten een verdubbeling van de voorsprong als Lars Luyckx staalhard de 0-2 op het scorebord knalde.

Enkele minuten later kon SK Merksplas dreigen via Verhoeven maar onder een prima debuterende Stef Verwimp stond KSAV goed te verdedigen.

Rond het halfuur waren er nog kansen voor Michiel Slaets en Lars Luyckx (nipt voorlangs) maar het derde doelpunt blijft uit.

Iets later komt Bart Vanhaeren tackelend te laat en fluit scheidsrechter Van den Heuvel een terechte penalty , kapitein Glen Arnouts laat deze kans niet liggen 1-2.

De heroptredende Adi Kamara is een voordurende geseling voor de geel/zwarten en na de zoveelste overtreding op Adi mag thuisspeler Arnouts al enkele minuten voor de pauze gaan rusten met een tweede gele kaart.

KSAV komt meteen goed uit de startblokken na de pauze en Admir Krajisnic komt alleen voor doel maar doelman Vermetten brengt redding.

Deze fase brengt een corner op en de kopbal van Niels Bekkema wordt gekeerd van de doellijn.

KSAV blijft de betere ploeg en blijft dreigen via Kamara (kopbal) en Krajisnic (op het been van de doelman).

Twintig minuten voor het einde is de wedstrijd helemaal gespeeld als Michiel Slaets een knappe actie van Adi Kamara simpel kan afronden 1-3.

Marijn Steurs scoort in de kluts zijn tweede treffer van de namiddag 1-4.

Vijf minuten voor het einde treft de hard werkende Adi Kamara nog de paal.

De KSAV youngsters Arthur Vandeplas , Akash Michiels en Jens Vanhorebeek mogen nog opdraven.

Volgende week zaterdag (20u00) volgt er een thuiswedstrijd tegen de vierde in het klassement White Star Schorvoort.

Weetje : Na negen speeldagen pakt Wezel de eerste periodetitel in 2 B (proficiat)